Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince İlimizde bulunan ikametlerde ve İşyerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları ve 2010 yılı içerisi ile 29.12.2011 günü ilimizde meydana gelen iki ayrı faili meçhul Kap-Kaç olayı aydınlatıldı.

 

Niğde Genelinde  2010-2011-2012 yıllarında meydana gelen Ev ve İşyerlerinden, Faili Meçhul toplam 7 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili Hırsızlık Bürosu ekipleri  tarafından yapılan araştırma neticesinde toplam 9 şüpheli şahıs yakalanmış, yapılan işlemler neticesinde 3 şahıs hakkında hırsızlık malı satın almak ve saklamak suçundan, 6 şahıs hakkında hırsızlık yapmak suçundan gerekli işlemler yapıldı, yakalanan bu şahıslardan 5 şahıs adli mercilere çıkartıldı, bu  şahıslardan 2 şüpheli adli mercilerce tutuklanarak Niğde Kapalı Cezaevine teslim edildi.

 

         Hırsızlığa konu üç adet Televizyon, bir adet müzik seti, yedi adet el ve fabrika dokuması halılar, iki adet uydu alıcısı, bir adet video, bir adet VCD, üç adet elektrikli ısıtıcı, bir adet radyo, yaklaşık 15 kilo ceviz ve çok miktarda muhtelif marka ve modellerde küçük ev eşyaları, 3 adet muhtelif marka ve modelde cep telefonu şüphelilerin ev iş yeri ve sattıkları yerde yapılan araştırmalar neticesi elde edilmiş ve müştekileri tespit edilenlere teslim edilmiş, bir kısım malzemelerin müştekilerinin tespiti yönünde çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca suçlulardan hırsızlığı gerçekleştirmede kullanılan özel yapım aparatlar elde edildi.

 

Kap-Kaççılar yakalandı

 

2010 yılı  içerisinde  ve 29.12.2011 günü ilimizde meydana gelen iki ayrı Kap-Kaç olayı ile ilgili olarak, Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar  neticesinde, olayın faili olduğu tespit edilen bir şahıs yakalandı, iki ayrı olayın mağdurları tarafından yakalanan şüpheli şahıs teşhis edilmiş, olayda şüpheli tarafından alınan malzemeler elde edilmiş ve müştekilere teslim edilmiş, şüpheli 05.01.2012 günü adli mercilere çıkartılmış ve  tutuklanarak Niğde Kapalı Cezaevine gönderildi.

 

Yetkililer ; İlimizde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak, suç işleyenlerin özellikle çevre aydınlatılması, alarm sistemi, kamera sistemi bulunmayan evleri kendilerine hedef olarak seçtikleri ve hırsızlık olaylarını buralardan gerçekleştirdikleri, şüphelilerin çaldıkları malzemeleri ilimiz merkezinde sattıkları tespit edilmiştir. Hırsızlığa konu malzemeleri satın alanlar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılmakta. Bu hususla ilgili olarak esnaflarımızın mağdur olmamaları için kendilerine satmak amacı ile mal getiren şahıslar hakkında dikkatli ve duyarlı olmaları, şüphelendikleri bir durum olması durumunda, 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri halinde  kendilerinin ve hırsızlık mağduru vatandaşlarımızın mağduriyetini önlenebileceği belirtildi.


 
 








Editör: TE Bilişim