Niğde Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik - Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipler başarı çalışmalara imza atıyor.


Niğde İl genelinde yapılan bir çok hırsızlık olayı aydınlatıldı, failleri adli makamlara sevk edildi.

 

Niğde İl Merkezimizde meydana gelen mala karşı suçlarla ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliklerince yapılan çalışmalar neticesinde son bir hafta da bir çok hırsızlık olayı aydınlatıldı.

 

HIRSIZLARA NİĞDE’DE GEÇİT YOK

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da ;  17.04.2013 günü Yenice Mahallesindeki bir ikametin bahçesinden, tarla sulama işlerinde kullanılan elektrik kablolarının çalınması olayına ilişkin 155’e yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştiren iki şahıs çalmış oldukları elektrik kabloları ile birlikte suçüstü yakalanmış ve şahıslar hakkında yasal işlem yapılmıştır.

 Aynı gün bir başka olay da ise, Selçuk Mahallesinde bulunan bir ikametten hırsızlık yapmak isteyen ve ilimize Kayseri ilinden geldiği tespit edilen üç şahıs yapılan çalışmalar neticesinde aynı gün yakalanmış ve üç şüpheli bayan da sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

23.04.2013 Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisi olduğu tespit edilen bir şahıs iş yerinden çalmış olduğu eşyalar ile birlikte yakalanarak şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapılmıştır. 

Yine 25.04.2013 günü Şahinali Mahallesinde faaliyet gösteren otoparkta meydana gelen hırsızlık olayına ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslar, otoparktan çalınan motosiklet ile birlikte yakalanmıştır.”denildi.

ŞÜPHELİ DURUMLARI 155 İHBAR EDİN

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ; Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için, şüpheli şahıslar ve olaylarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 Polis İmdat Hattına ihbarda bulunmaları ciddi önem arz etmektedir. Ayrıca meydana gelebilecek her türlü dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi için, vatanlarımız iş yerlerinin ve ikametlerinin fiziki güvenlik şartlarını artırmaları gerekmektedir. 155 Polis İhbar Hattı ücretsiz olup, ihbarlarda bulunan kişinin kimliği gizli tutulmakta ve hayati önem taşıyan ihbarlar görevli ekipler tarafından en hızlı bir şekilde değerlendirilmektedir. “ dedi.

 

Editör: TE Bilişim