Yukarıdaki ve Aşağıdaki Videolar Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanmış eğitici videolardır.



Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Niğde’de meydana gelen hırsızlık ve yankesicilik olaylarının faillerini kısa sürede yakalayıp adli mercilere teslim ediyor.

 

Niğde’de meydana gelen hırsızlık ve yankesicilik olaylarını en kısa zamanda aydınlatan ve faillerini yakalayan Niğde Polisi takdir topluyor.

 

Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da “ Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık- Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde bulunan ikametlerde, araçlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde,

 

         1-) 17.02.2013 tarihinde ilimiz İlhanlı mahallesinde Kamyondan yakıt Hırsızlığı yapan üç şahıs ekiplerimizde yakalanmış, şahıslarla birlikte suçta kullandıkları suç eşyaları ele geçirilmiş, her üç şahıs hakkında hırsızlık suçundan işlem yapılmış, yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edilmiş, üç şahıs yapılan işlemlerin ardından tutuklanmıştır.

 

2-) İlimizde değişik mahallelerde son dönemlerde meydana gelen evden hırsızlık olayları nedeniyle Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan çalışmalarda bir şahıs yakalanmış, toplam 8 ayrı evden hırsızlık olayı nedeniyle işlem yapılmıştır. Yakalanan şahıs Adli mercilere sevk edilmiştir.

 

         3-) 07.02.2013 tarihinde ilimiz Saruhan mahallesinde meydana gelen mobiletin çalınması olayı nedeniyle yapılan araştırmalarda 1 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıs hakkında hırsızlık suçundan işlem yapılmıştır. Bulunan mobilet sahibine teslim edilmiştir.

 

         4-) 25.02.2013 tarihinde Selçuk Mahallesinde meydana gelen araçtan hırsızlık olayında bir şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıs hakkında hırsızlık suçundan işlem yapılmıştır.

 

5-)  26.02.2013 günü ilimiz Dere Mahallesin ikametlerden hırsızlık yapmak isteyen 3 bayan yapılan ihbar üzerine takip sonucu yakalanmış, şahısların hırsızlık yapmak amacıyla Kayseri ilinden Niğde iline geldikleri tespit edilmiş, haklarında yapılan işlemlerin ardından Adli mercilere sevk edilmişlerdir.

 

         Vatandaşlarımızın Hırsızlık olaylarında mağdur olmamaları için şüpheli şahıslarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 polis imdat hattına ihbarda bulunmaları, bina sakinlerinin apartman kapılarını kapalı tutmaları, tanımadıkları kişilere kapıları açmamaları, ve bina girişlerine güvenlik kameraları taktırmaları bu tür hırsızlık olaylarının önlenmesinde ve olayın aydınlatılması ve mağduriyetlerin önlenmesi açısından çok önemlidir.  

 

Vatandaşlarımızın araçlarını park ettiklerinde araç içerisinde çanta ve değerli eşyalarını bırakmamaları hırsızlık olaylarını ve araçlarına zarar verilme olaylarını önleme açısından önemlidir.

 

 155 polis İmdat hattı ücretsiz olup yapılan ihbarlar ekiplerimiz tarafından en seri bir şekilde değerlendirilip gereği yapılmaktadır.”denildi.


VİDEOLAR NİĞDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ EĞİTİCİ VİDEOLARDIR.

 

 

Editör: TE Bilişim