Niğde Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları 4 ayrı operasyonda  5 şüpheli yakalandı  ve 3 şüpheli tutuklandı. 

 

 

Yapılan açıklama da ; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince doğu illerinden temin edilen uyuşturucu esrar maddesi, gümrük kaçağı sigara ve ruhsatsız tabancaların ilimiz güzergahı kullanılarak diğer illere nakledileceği yönünde istihbari bilgiler alınması üzerine 18/05/2013 ile 21/05/2013 tarihleri arasında İlimiz Ulukışla ilçesinde yapılan çalışmalar ve operasyonlar sonucunda;

 

1 KİLO ESRAR YAKALANDI BİR KİŞİ TUTUKLANDI

 

 

  18/05/2013 tarihinde Diyarbakır ilinden ilimiz güzergahı kullanarak İzmir İline yolcu otobüsü ile uyuşturucu esrar maddesi nakledileceği bilgileri alınması üzerine başlatılan operasyon sonucunda 21 plakalı yolcu otobüsünde yapılan aramada otobüste yolcu olarak bulunan M.B isimli şahsa ait olduğu tespit edilen 1 kilo 650 gram esrar maddesi ele geçirilmiş ve M.B. isimli şahıs çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanmıştır.

 

6 BİN 880 PAKET KAÇAK SİGARA

 

19/05/2013 tarihinde  Şanlıurfa ilinden ilimiz güzergahı kullanılarak Konya iline özel araç ile gümrük kaçağı sigara nakledileceği bilgileri alınması üzerine başlatılan operasyon sonucunda 63 plakalı minübüste yapılan aramada toplam 6880 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş ve iki şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.

 

RUHSATSIZ SİLAHLAR BİR KİŞİ TUTUKLANDI

 

19/05/2013 tarihinde özel araç ile Gaziantep ilinden Kütahya iline götürülmekte olan 2 adet ruhsatsız tabanca ile 17 adet fişek ele geçirilmiş ve T.K. isimli şahıs yakalanmış ve şahıs çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanmıştır.

 

64 KİLO ESRAR BİR KİŞİ TUTUKLANDI

 

21/05/2013 tarihinde Şanlıurfa ilinden ilimiz güzergahı kullanılarak İstanbul iline özel araç ile uyuşturucu esrar maddesi nakledileceği bilgileri alınması üzerine başlatılan operasyon sonucunda 34 plakalı aracın arka kasa kısmında oto yedek parçalarının alt kısımlarına gizlenmiş vaziyette 13 parça halinde toplam 64 kilo 350 gram esrar maddesi ele geçirilmiş ve A.Y. isimli şahıs çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanmıştır.

 

Yukarıda belirtilen 4 ayrı operasyon sonucunda 6880 paket gümrük kaçağı sigara, 2 adet ruhsatsız tabanca ile 17 adet 9 mm tabanca fişeği ile toplam 66 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş ve olaylar ile ilgili 5 şüpheli yakalanmış ve 3 şüpheli tutuklanmıştır.” denildi.


 

 

 

Editör: TE Bilişim