Huzur bakımından Türkiye’nin en rahat, illerinden biri hiç şüphesizdir ki, Niğde’dir.  On altı küsur bin Üniversite ve Polis Okulu öğrencisi ile hızla gelişen bir kentte her şey güllük gülistanlık demek istemiyorum.

 

 Daha dün gibi, bundan on beş yıl öncesine baktığımızda akşam saat 9’da, tüm alış veriş yerleri, lokantalar kapanır, cadde ve sokaklarda, kedi ve köpekler cirit atardı. Gündüzleri ise tek tük vasıta göze çarpmaktaydı. Üniversitenin Niğde’ye gelmesiyle hareketlilik arttı, araç sayısı ise kısa sürede 40 binin üzerine çıktı. Caddeler ve sokaklar dar gelir oldu. 

Kaldırımlar dükkân sahiplerince teşhir salonu gibi kullanıldığı için şikâyetlerin artmasına neden oldu. Eğer bu açmaza kısa zamanda çözüm bulunmazsa insanların şehir merkezinde tedirginliği artacak ve nefes alınmaz hale gelecektir. Sade vatandaş, bugün İstasyon ve Paşa kapı caddelerinin trafiğe kapatılmasını istemektedir. Yoğun kalabalığın rahat alış-veriş yapmasına ve rahat hareket etmesine, bu uygulama ile belki çözüm olur denmektedir.

        Ebetteki Polis Okulu ve Üniversite, Niğde ekonomisine canlılık getirdi. Bunun değerini de bilmek gerekir diye düşünüyorum.  Şüphesiz ki, toplumsal yaşamın olduğu her yerde suçluda vardır.

      Her insanın başına bir polis konamayacağına göre, suçluların yakalanması da zora girmektedir. Bizim emniyet güçlerine yardımcı olmak gibi bir sorumluluğumuz yok mudur? Aslında, kolluk kuvvetleri, çok geniş alanda, bizim bilmediğimiz çalışmaları sergilemektedir. Bütün bu tedbirlere rağmen yinede hırsızlık olayları ve adi suçların kökü kazınamamıştır.

        Efendim! Eskiden vatandaş, polisten çekinirdi, derdini anlatamazdı ve ona da fazla güven duymazdı. Bugün, polis şeflerinin bile telefonları halka açıktır. Herhangi bir vatandaşın bir problemi varsa, onu en yetkili amire bizzat ilete bilmektedir. Bu kurumda her şey, hoşgörü, nezaket kuralları içinde yürütülmektedir.

 Özellikle, Niğde’nin Pazartesi ve Perşembe günleri Pazar alışverişlerinin çok yoğun olduğu bir gündür. Bu vesile ile civar illerden gelecek yankesici ve kapkaççılar, Niğde Emniyetince yakın takibe alınmaktadır. Eğer böyle tedbir alınmasa, birçok garibanın canı yanacaktır. Emniyetin bu hizmet anlayışına,  saygı duyulur.

       Ancak kapkaççılar ve yankesicilerin nefret ettiği bu teşkilata karşı, benimde başka bir endişem söz konusudur. 

     Trafik cezalarının arttığı bu günlerde alkollü ve kurallara uymayan sürücüler oldukça artmaktadır. İnsanlarımız etik açıdan, eğitimle bazı sorunları çözemediği sürece bu felaketin önüne geçilemez olduğunun farkındalar. Dileriz bu duyarsızlığa en kısa sürede radikal bir çözüm bulunur.

       Emniyet güçlerimizin yapılanmasında dünden bugüne çok şey değişti. Türk Polisine düşman olanlar ancak ihanet şebekeleri, hırsızlar ve ipsizlerdir.

Editör: TE Bilişim