Niğde Devlet Hastanesinde meydana gelen taciz olayında babaannesine refakatçilik yapan bir kadın gece uyurken, vücudunun çeşitli yerlerine dokunarak kendisini taciz ettiğini belirttiği tacizciden, şikâyetçi olunca tacizci tutuklanarak cezaevine kondu. Niğde Devlet Hastanesinde geçtiğimiz 6 ay içerisinde meydana gelen taciz olayının bir başka şekli yeniden gerçekleşti.

Hastanede olan babaannesi Z.A ya her gece 00.00 da vermesi gereken ilaçlarını verdikten sonra uykuya dalan H.A adlı 20 yaşındaki genç kız, aradan geçen bir süre sonra vücudunda dolaşan bir elin dolaştığını hissetti. Bu arada üzerindeki örtüyü açan H.A karşısında tanımadığı birini görünce çığlık attı. Kendisini taciz ettiğini belirttiği kişiden şikâyetçi olduğunu belirterek hastane güvenliğine ve hemşirelere durumu anlattı. Konu ile ilgili olarak polise ifade veren H.A adlı genç kız, oda karanlık olduğu için kendisini taciz eden kişiyi orta boylu bir erkek olarak tanımladı.

Polis H.A nın ifadesini aldıktan sonra yapmış olduğu kamera kayıtları ve diğer incelemeler sonunda H.A nın odasından tacizin olduğu saatlerde çıkan erkek şahsın Açık Tarım Cezaevi hükümlüsü ve o gün izinli olan 28 yaşındaki F.K adlı kişi olduğunu tespit etti. Olaydan hemen sonra H.A’nın kaldığı odadan uzaklaşarak kayıplara karışan F.K ’yı, polis yakalayarak Avukat eşliğinde ifadesini aldı. F.K Polise verdiği ifadesinde, o gün Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldığını belirttiği B.K adlı ablasını odalarda aramaya başladığını, girmiş olduğu bir odada saçlarını ablası B.K ya benzettiği için, H.A nın yüzündeki örtüyü açtığını ve kendisini karşısında gören H.A ’nın panikle bağırmaya başladığını bunun üzerine telaşlanıp odadan uzaklaştığını anlattı. Alınan ifadelerin ardından tacize uğradığını belirten H.A adlı genç kız, uzlaşmak istemediğini ve şikayetçi olduğunu belirtti. Bunun üzerine hakim karşısına çıkarılan H.A yı taciz ettiği belirtilen F.K adlı kişi, tutuklanarak Kapalı Cezaevine gönderildi. Niğde Devlet Hastanesinde son 6 ay içerisinde ikinci kez meydana gelen taciz olaylarının ardından gecenin bir yarısında hastaların odalarına kontrolsüz bir şekilde girilebilmesi, hastanede güvelik zafiyeti mi var sorusunu gündeme getirdi.
Editör: TE Bilişim