Niğde İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları Ramazan ayı dolayısıyla son günlerde ortaya çıkan dolandırıcılara karşı uyardı.

 

 

Açıklamada; Niğde’de Ramazan Ayı’nı suiistimal eden dolandırıcılar özelliklerle yaşlı vatandaşlarımıza yaklaşarak yardım yapacakları, kendilerinin yardım edecek vakitlerinin olmadığı belirtilerek dolandırmak istedikleri kişilere tanıdıkları yardıma muhtaç kimselerin olup olmadığını sormaya başladıklarına vurgu yapıldı.

 

Bu tür dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasında ve mağduriyetlerin giderilmesi açısından v atandaşları uyaran Niğde İl Emniyet Müdürlüğü; “Size yardım edeceklerini beyan ederek para ve ziynet eşyalarınızı isteyen kimselere inanmayın ve böyle bir olayla karşılaşmanız halinde vakit kaybetmeden 155’e bilgi vermeniz” hatırlatmasında bulundu.

 

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada daha sonra şöyle denildi:

 

“Dolandırıcıların daha sonra muhataplarına yüklü miktarda para vererek yapacakları işin hayırlı bir iş olduğunu, bundan dolayı paraları ilk önce okutmaları gerektiğini söylüyorlar.

 

Daha sonra da muhatap oldukları kişilerin ziynet eşyalarını ve paralarını da hayırlı olması dileğiyle okutmak üzere yardım parasının içerisine koyduruyorlar.

 

Müştekilerin de parasını ve ziynet eşyalarını kendi paralarının arasına koyduran dolandırıcılar herhangi bir bahane ile müştekiler oyalayıp olay yerinden kaçıyorlar.

 

Ramazan ayının ilk günü Selçuk Mahallesi Salı Pazarı civarında benzer şekilde meydana gelen Hayır İşlemek Vaadiyle Dolandırıcılık olayı neticesinde bir vatandaşımızın iki adet bileziği dolandırıldı.” 

 

 

 

Editör: TE Bilişim