Bundan 4 yıl önce yapılan Uludere Operasyonunu Niğde'de protesto eden grup vatandaşların taşlı sopalı tepkileri ile karşılaştı.

Haber:Selim Gökel
Fotoğraf: Fatih Özata 
Video: Enes Can Özmen


Niğde 'de Uludere operasyonunu  protesto etmek isteyen HDP Niğde İl Başkanlığı önderliğinde bir grup Niğde Kent Meydanında basın açıklaması yaptı.  Basın açıklaması yapan yaklaşık 50 kişilik gruba Niğdeli vatandaşlar sözlü olarak tepki gösterdi.  


Uludere Operasyonunun yıl dönümünde Niğde Kent Meydanında basın açıklaması yapmak isteyen HDP'li grup basın açıklaması yaptığı sırada çevrede bulunan vatandaşlar tarafından tepki gösterildi.  Ellerinde "unutma hesap sor ve Roboskinin katili devlet"   pankartı ile Niğde Hükümet meydanında toplanan HDP'li  grup adına İl Eş Başkanı Göksel Rıza Özkan basın açıklamasını okurken çevrede bulunan vatandaşlar önce sözlü olarak tepki gösterdi. Ardından da taş atarak tepkide bulundu. Niğde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet  Ekipleri vatandaşlar ile göstericiler arasında set oluşturdu. Polisin bütün önlemlerine rağmen vatandaşlar  pet şişe ve taş atarak gruba tepkilerini gösterdi.

Vatandaşların tepkilerinin büyümesi üzerine polis grubun dağılmasını istedi.  Bu sırada kalabalık bir vatandaş topluluğu HDP'li grubun üzerine yürüyerek arbede çıktı. Niğde'nin sokaklarına dağılan grubun peşinden giden vatandaşlar  çevreden atılan taşlar ve pet şişelerden dolayı yaralanan polis memuru, gösterici ve vatandaşlar oldu.  Polis HDP Niğde İl Başkanlığında önlem aldı. 

Yaralanan polis memuru Niğde Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

http://www.borhaber.net/asayis/nigde-de-olay-1-polis-yarali-h18904.html

Posted by Bor Haber on 27 Aralık 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim