Niğde Emniyet Müdürlüğünün MOBESE kameralarını yenilemesiyle yüksek çözünürlüklü ve net görüntülerle bütün olaylar MOBESE vasıtasıyla çözülüyor.

Yenilenen kameralar ve yeni eklenen kameralarla şehrin en ücra noktaları 24 saat izlenerek olası suçlara karşı önlemler alınıyor. Kameraların yüksek çözünürlükte HD kalitesi olması nedeniyle Perşembe pazarındaki bir tezgahta bulunan ürün fiyatı da net bir şekilde okunabiliyor. 

Niğde Merkezde kurulan 112 Acil Çağrı merkezi binasında kurulan MOBESE merkezi hem 112 Acil Servis, 110 İtfaiye ve 156 Jandarma, 155 Polis imdat ihbarlarının düştüğü merkezde vatandaşın ihbarına göre çağrılar ayrıştırılıyor.

Niğde’de kent merkezinde 33 Noktada 17 tanesi hareketli olmak üzere 98 sabit toplamda 115 tane HD kalitesindeki MOBESE’nin suç oranlarının azalmasına ve suçluların yakalanmasına büyük faydası olduğunu belirten Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, sistemle beraber basit ve adli olaylarda daha da az seviyeye düşmeye başladığını söyledi.

Müdür Kurt yaptığı açıklamasında; “Niğde Emniyet müdürlüğü KGS sistemi ile 2008 yılında ilk önce başlamış. Tabi o zaman ki imkanlarla ve teknolojiyle yapılan bir sistem, zamanla teknolojiye yenik düştüğünden dolayı yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıktı. Biz bu kapsamda geçen sene yapılan ihale sonucunda ilimizin KGS yenileme ve ilave çalışmalarını tamamlanmış durumda. Bu KGS yenileme sistemlerimiz Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel İdare imkanlarıyla sağlandı. Niğde halkımızın hizmetine sunulmuş bulunmaktadır. Toplam 33 Noktada 17 tanesi hareketli olmak üzere 98 sabit toplamda 115 tane kameramız vardır. Bu kamera sistemi ile bütün il genelini görüntülü sistemle almaya başlamış bulunuyoruz. Ayrıca 115 kameraların dışında 7 ayrı noktada da plaka tanıma sistemimiz bulunmaktadır. Bu sistemimiz 3 ana temelden oluşuyor. Birincisi bölge izleme dediğimiz izlemeye yapan sistemimiz var. İkincisi plaka tanıma sistemimiz var. Üçüncü olarak ta araçlarımıza bağlı entegre olarak ta araç takip sistemimizi burada görebilmekteyiz. Emniyet müdürlüğümüzün toplam 55 aracında da takip sistemi vardır. Burada ki sistemdeki arkadaşlarımızla ekiplerimizin konumlarını ve hareketliliğinin izleyebiliyoruz ve olaylar olduğunda ekip sevk edilmesine doğrudan haber merkezindeki arkadaşlarımızın da yönlendirmesiyle suç ve suçların takibi, olaylara müdahaledeki koordinasyon sağlanmaktadır’’ dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu zamanda Niğde’de ki MOBESE’leri anında izlediğinin altını çizen Müdür Kurt; “Aynı zamanda bu sistemimiz Emniyet Genel Müdürlüğünün teknik şartlarına uygun yapıldığı için bütün Emniyet Müdürlüğü birimleriyle de entegre olabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ihtiyaç duyduğu anda bizim buradaki görüntülerimizi anında Ankara’dan veya yetkililerle başka bir birimlerle görüntülerimizi izleyebilmektedir. Yine bu bizim yapmış olduğumuz bu sistem ileri de ihtiyaç duyduğumuz taktirde Niğde’nin diğer noktalarına da ilave yapmaya müsait. Onlara da entegre olacak şekilde programa uygun bir sistemdir. Şuan da kısa vadede Hıdırlık Mevkiindeki Eğlence merkezlerinin olduğu yere ilave kamera sistemi ile tamamen kontrol almayı düşünüyoruz. Bu kamera sistemimizle birlikte Niğde’mizin huzur ve güvenliğini iyi durumda. Asayiş yönünden halkımızı rahatsız edecek ciddi bir olayımız yok. Ancak bu sistemle mevcut, basit ve adli diyebileceğimiz olaylarda daha da az seviyeye düşmeye başladı. Olan olayların çözümünde sistemimizin çok daha faydalı olduğunu görmekteyiz. Bu sistemle Niğde’de suç ve suçluların kaçma şansı yok’’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim