Niğde'de Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar iş adamlarına sıçradı.  Fethullah Terör Örgütüne destek veren  işadamları ve esnafa yönelik önceki gece  ve sabah saatlerinde Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Niğde'de bir çok merkeze operasyon yaptı.

BİR ÇOK TANINMIŞ İŞADAMI GÖZALTINDA

 Örgüt üyesi olduğu ve örgüte yardım ve yataklık etkileri, irtibatları oldukları gerekçesi ile Niğde'de bir çok ev ve iş yerine operasyon düzenlendi.  61 ayrı iş adamı ve esnafa düzenlenen operasyonda aramalarda örgüte ait bir çok malzeme ve döküman ele geçirildiği öğrenildi. 

Niğde'nin tanınmış bir çok işadamının da içinde bulunduğu  operasyonlar sonucunda 17 kişi halen gözaltında, yaklaşık 36 kişinin bulunamadığı ancak yakalama kararı çıkartıldığı, 8 kişinin de tutuklandığı bilgisi edinildi. Gözaltına alınanların arasında subaylarında olduğu bilgisi ulaştı. 

Güncelleme; 14;00

Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne Bağlı KOM Şube ekipleri tarafından yapılan FETÖ/PDY örgütü ile bağlantılı olabilecek iş insanlarına yönelik operasyonlarda 55 kişi ile ilgili işlem başlatıldı. İş insanlarının ev ve iş yerlerinde de aramalar gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda şu ana kadar gözaltına alınan 15 kişiden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Diğer yandan...   Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık Sen Niğde İl Başkanı  Rıdvan Yeşildal ve  yardımcıları Ergün Özcan, Önder Ünal'ın açığa alındığı öğrenildi.  Yine Resmi Gazetede Niğde'de kapatılan 1 radyonun da Umut FM olduğu bilgisi edinildi. 

Bu güne kadar tutuklanan ve açığa alınanlar arasında çok ilginç görev ve isimde olan kişiler bulunuyor. Niğde'de FETO/PDY örgütüne yönelik operasyon ve soruşturmanın devam etmesi bekleniyor. 


 
Editör: TE Bilişim