Niğde’de yol kenarında bulunan bir büfeye gelen 2 kişi, pompalı tüfekle büfe sahibini etkisiz hale getirdikten sonra 8 bin TL civarında nakit para ve 4 bin TL değerinde sigara alarak kaçtı. Yaşanan dehşet saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. 


Soygun, 20 Ocak 2016 tarihinde Niğde -Adana yolu 17 kilometrede bir büfede meydana geldi. Edinilen bilgye göre, gece saat 02.50 meydana gelen olayda yüzlerini kapatan 2 kişi, İrfan Aktaş’ın çalıştırdığı büfeye pompalı tüfekle girerek, etkisiz hale getirdikten sonra başına tüfeği dayadı. Yere yatırdıkları büfeciye, "Hep siz zengin olacak değilsiniz ya" diyen soyguncular, büfeye başka müşterilerin gelmesi üzerine paniğe kapılarak nakit ve bir çuval sigarayla dışarıda bekleyen araçlarına binerek kaçtı.

 
Soyguncuların arkasından koşan büfe sahibi İrfan Aktaş, tüfeğiyle dışarı çıksa da soyguncular izlerini kaybettirdi. Olayın şokunu kısa sürede atlatan büfe sahibi hemen durumu jandarmaya bildirdi. 

12 bin TL zarara uğradığını belirten Büfe sahibi İrfan Aktaş, “Kapı kilitli olmasına rağmen biri geldi kapıla hava çok soğuktu. Dışarıdaki kapıyı açmamı istedi bende normal müşteri diye açtım. Fakat sağ tarafta saklanan silahlı kişi kapıyı açmamla birlikte silahı bana dayadı. Ben bunlarla 1 dakikaya yakın boğuştum. Silahı elinden almaya gayret ettim. Daha sonra ikisi birlikte beni yere yatırdılar. Biri silahı dayadı, diğer uzun boylu olan kişide kasadaki çekmecedeki paraları ve diğer bazı eşyaları ve sigaraları doldurmaya başladı. Bana silah tutan kişi benim kartonlarla olan sigaraları görünce vitrindeki hemen şunları dolduracağız. O sırada telefon geldi, telefona bakmadı kartonları doldurmaya başladı. Kutuları boşalttı. Tekrar telefon geldi. Telefona baktığında dışarıda bekleyen şahıs gelenlerin olduğunu söyledi. Bunlarda gelenler var deyince kutulara doldurduğu sigaraları bırakarak çuvala doldurduğu paraları, malzemeleri ve sigaraları aldığı gibi kaçtı. Ben de kalkıp baktığımda bir araç geldi. Saat 03.00'da araca bindiler ve kaçtılar” diye konuştu.

Yapılan incelemelerde soygunu gerçekleştiren kişilerden birinin 2 gün önce keşif yapmak için yine gece saat 02.50 civarında aynı büfeye gelerek su aldığı ortaya çıktı. Jandarma olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.


Editör: TE Bilişim