Son zamanda terör olaylarının artması üzerine bomba patladı, bombalı araç durduruldu, bombalı araç takip ediliyor gibi dedikodular yoğun şekilde yaşanırken, vatandaş artık her şeye şüpheyle bakmaya başladı. 

Haber: Selim GÖKEL

Terör olayları nedeni ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri uygulama ve kontrolleri sıklaştırdı. Emniyet trafik uygulaması dahi yaparken kendilerine yapılabilecek saldırıyı önlemek açısından geniş güvenlik çemberi kuruyor ve araç kontrollerini o şekilde yapıyor. Bu güne kadar uzun namlulu silahlarla polisleri görmeyen Niğde'de yaşayan vatandaşlar bu görüntüler ve sıklaşan kontroller ardından çeşitli dedikodu çıkarıyorlar. 


DEDİKODULAR TERÖRİZME HİZMET EDİYOR

Bu dedikoduların büyük çoğunluğu facebook, twetter ve intigram gibi sitelerden yapılırken yetkililer bu şekilde asılsız  paylaşımların da suç olduğunu belirtiyorlar. 


Vatandaş etrafa hep terör şüphesi ile yaklaştığı için de sağda solda hatta çöpte gördüğü şüpheli kutu ve valizleri de polise ihbar ediyor. Bu gece de yine böyle bir olay yaşandı. Çöpde bulunan boş bir valizden şüphelenen vatandaş polisi aradı ve bomba uzmanı müdahele etmek durumunda kaldı. 

ÖZBELDE DE ÇÖP İÇİNDEKİ BOŞ VALİZE BOMBA İHBARI. 

Edinilen bilgilere göre,  Özbelde Mahallesinde çöp konteynırın yanında gördükleri valizi, 155'i arayarak polise bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri yaptıkları çalışmalarda valizin sahibine ulaşamayınca Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’nden bomba imha uzmanı çağırıldı.
Şüpheli valiz, alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından bomba uzmanı: ‘’değerli vatandaşlarımız şuanda kontrollü patlama gerçekleştiriyoruz. Lütfen balkonlarda, camlarda vatandaşlarımız kalmasın. Rica ediyorum’’ şeklinde anons ederek vatandaşları uyardı.

Bomba uzmanı uyarıdan sonra valizi fünye ile kontrollü olarak patlattı ve valizde yapılan kontrollerde valizin içi boş çıktı. 


Editör: TE Bilişim