Niğde'de bir özel bankanın ATM'sine yerleştirilen düzenekle vatandaşların kartlarının kopyalanarak dolandırıldığı öğrenildi.



Edinilen bilgiye göre, Niğde Merkez Sıralı Mahallesinde bulunan özel bir bankaya ait ATM'nin kart yuvası üzerine yerleştirilen düzenek ve ATM üzerine kurulan kamera ile vatandaşların şifrelerinin alındığı öğrenildi. Dolandırıcılıkla ilgili vatandaşların Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğu ve Emniyet yetkilileri tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.


Banka Müdürü Hakan Yılmaz Kefkir, "Bankamıza ait ATM'de kart yuvası üzerine yerleştirilen düzenek sayesinde müşterilerimizin ilgili ATM'de kullandığı kartlar kopyalanmış, ATM üzerine yerleştirilen kamera sayesinde kart şifreleri ele geçirilmiştir. Ardından kopyalanan kartlarla müşterilerimizin bilgileri ve iradeleri dışında başka illerde para çekilmiş ve maddi kayba sebep verilmiştir." dedi.


Kefkir "Mağduriyet yaşayan müşterilerimizle temasa geçerek konuyla ilgili gerekli bilgilendirme yapılmış olup söz konusu kartların kullanımına ilişkin aksiyon alınmıştır. Müşterilerimizin uğratıldığı zarar konusunda bankamızın yürüttüğü inceleme devam etmektedir. İncelemeyi en kısa sürede sonuçlandırarak müşterilerimizin mağduriyetini gidermeyi hedefliyoruz." diye konuştu.


Editör: TE Bilişim