Niğde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen temizlik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Niğde'de,  Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 26 öğretmen gözaltına alındı. 
Alınan bilgiye göre, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açığa alınan 147 öğretmenden 26'sı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adreslerinde gözaltına alındı. Bilgisayarları da incelenmek üzere şubeye getirilen öğretmenlerin, sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Emniyet içindeki yapılanma ile ilgili olarak İlçelerde de gözaltına alınan toplam 11 polis daha tutuklandı.
Şu ana kadar toplam 54 emniyet personeli tutuklandı. Niğde İle Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler İlçe emniyet müdürlüklerinde de soruşturma ve incelemeleri sürdürüyor. FETÖ ile bağlantısı olan personel tek tek inceleniyor. Yapılan soruşturmalar kapsamında ilçelerde daha önce gözaltına alınan 11 emniyet görevlisi dün gece geç saatlerde hakim karşısına çıkarıldı.

Yapılan yargılamada Bor ilçesinde 9, Altunhisar ilçesinde ise 2 emniyet personeli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz Pazar günü Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bor Şehit Nuri Pamir Kışlasında da çeşitli gözaltı işlemi yaptı. Yaklaşık 5 ayrı polis ekibi Bor Şehit Nuri Pamir Kışlasına geldi. Askeri Fabrika olarak da bilinen kışlaya Nizamiye ye gelen polis ekiplerinin çalışmarı hakkında bilgi edinilmez iken, askeri bölge olduğundan dolayı muhabirlerimizin  çekim yapmasına da izin verilmedi. 

 
Editör: TE Bilişim