Niğde'de 5 katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı, Yangına Bor Belediyesi'nin itfaiyesi müdahale edebildi. 





Haber : Burcu ÇOPUR





Niğde merkez istasyon caddesinde bulunan 5 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu dakikalar yaşattı.





Edindiğimiz bilgiye göre;  Niğde merkez İstasyon Caddesinde bulunan İkici apartmanının çatısında henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ve apartman sakinlerinin 110 yangın ihbar hattını araması üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.



Olay yerine gelen Niğde Belediyesi'nin itfaiyesi yüksek katlara müdahale edecek merdiveni yoktu.  Niğde Belediyesi itfaiyesi 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine Bor Belediyesi itfaiyesinden destek istendi. Bor Belediye itfaiyesinin gelmesi ile çatıdaki yangına müdahale edilebildi. 



 Korku dolu gözlerin izlediği yangın yaklaşık bir saatte söndürülürken soğutma çalışmaları yapıldı.



Sönen yangın sonrası binanın çatı katı katında maddi hasar oluşurken Polis yangının çıkış nedenini araştırıyor.





NİĞDE'DE 5 KATA YETİŞEN İTFAİYE YOK AMA 12 KATLI BİNALAR VAR



Bor İlçesinden itfaiyenin gelmesi beklenirken, vatandaşlar Niğde Belediyesi'nde yüksek katlar için itfaiye olmamasına tepki gösterdi. Yangına geç müdahale edilmesi ve yüksek katlara ulaşacak itfaiyenin Niğde'de olmamasına şaşıran ve tepki gösteren vatandaşlar, "Bir ilçe olmasına rağmen, Bor Belediyesinde yüksek katlı binalarda çıkan yangınlara müdahale edebilen itfaiyenin olması ama il merkezinde Niğde Belediyesinde olmaması çok ilginç bu nasıl bir belediyeciliktir"dediler. 





Geçtiğimiz aylarda Bor Caddesinde yine yüksek katlı bir binada yangın çıkmış yangına bugün olduğu gibi yine Bor Belediyesi itfaiyesi müdahale etmiş ve söndürmüştü. (Burada Tıklayın)





Editör: TE Bilişim