Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran ve 3 itfaiye personeli, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Uzman İtfaiyeci Yetiştirme Eğitim Programına” katıldı. İki hafta süreyle adeta komando eğitimi alan itfaiye personeli “Uzman İtfaiyeci” sertifikası aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği eğitim programına aralarında Niğde’nin de bulunduğu 6 şehirden 20 itfaiyeci katıldı. TSE-İSO- 9000- EN Kalite Yönetim Sistemine sahip olan Konya İtfaiye Eğitim Merkezi’nde yurtdışından gelen uzman eğitmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda, yüksek katlı yangın ve kurtarma binasından inme ve tırmanma, trafik kazalarına profesyonel müdahale, 750 dereceyi bulan yüksek ateşli yangınlara müdahale edebilme, yaralı kurtarma ve ilkyardım konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran, iki hafta süren zorlu eğitimi başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Bu eğitimleri alan personelimizle, yüksek katlardan yaralı kurtarma, kuyudan yaralı çıkarma, trafik kazalarında yaralıları tekniğe uygun bir şekilde çıkarma gibi eğitimleri aldık” dedi.
Bilindiği gibi Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, son bir yıl içinde ilkyardım, halkla ilişkiler, temel itfaiyeci eğitimi, merdivenli araçları kullanma eğitimi gibi pek çok konuda eğitim almış ve personele bu alanlarla ilgili sertifikaları verilmişti.

 
Editör: TE Bilişim