Yeni Akit Gazetesi yazarı Hasan Karakaya’nın  Niğde Belediyesi hakkında 17 Haziran 2011 tarihinde gündeme  getirdiği Niğde Belediyesi’ndeki usulsüzlük ve yolsuzluk hakkındaki iddiaları için soruşturma izni verildi.

 

Yeni Akit Gazetesinde yapılan bir habere göre ; Niğde’deki adeta ayyuka çıkan Niğde Belediyesindeki şikayet konusu olayları araştırmak için görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri, Niğde Belediyesinde 2010-2012 yıllarında meydana gelen olayları araştırdı.

 

Ekim 2010’da İçişleri Bakanlığı’na intikal eden Niğde Belediye’sindeki olayları araştıran Müfettişler hazırladıkları raporları Bakanlığa teslim etti.

 

Ak Partili Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile Belediye bürokratları ve Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 18 kişi hakkında inceleme yapıldı.

 

Mülkiye Müfettişleri ; Niğde Belediyesi’ne ait Kent Ormanı piknik alanı işletme işinin usülsüz olarak Kadir Tuğrul’a verilmesini detaylarıyla araştırdı.

 

İçişleri Bakanlığı’nın Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hakkında soruşturma izni verdiği bir başka konu ise , aynı soruşturma dosyasına konu edilen belediyenin zarara uğratılması konusu olduğu görülüyor.

 

Niğde Belediyesi tarafından 2010 yılı sonunda yapılan asfaltlardan, Feridun Zeren Caddesi ve Selçuk Cadde’sinde yapılan asfaltlar bozularak tamamen 2011 yılı başında sökülerek yeniden yapıldığı ve belediye araçları, emek gücü, zaman ve alternatif maliyetler sadece 266.476 TL. değerinde malzeme alımı yapıldığı dikkat çekilen Bakanlık kararında şöyle deniliyor.

 

“Söz konusu asfalt imalatlarını ve asfaltlama  hizmetlerini ekonomik, verimli ve etkili olmadığı gibi hukuki, saydam ve hesap verilebilir de yapmadığı, görevlerinin gereklerini tam olarak yerine getirmedikleri için kamu zararına neden oldukları değerlendirilen ; Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Meclis Üyesi ve eski Başkan Yardımcısı Ali Cemil Arıcan ve eski Fen İşleri Müdür vekili Asaf Bozkurt’un hakkında soruşturma izni verilmesine” deniliyor.

 

USULSÜZ PERSONEL ALIMI İDDİASI KAPSAM DIŞI BIRAKILDI

 

Bakanlık, ön incelemeye konu edilen bir başka konu ise, Belediye’ye elaman alımlarında ehliyet ve liyakata uyulmadığı yönündeki iddiaları 4483 sayılı kanun kapsamında almayarak “etik ilkeler” ışığında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Mali Hizmetler Müdürü Akın Yücebaş, Meclis Üyesi ve eski Başkan Yardımcısı Ali Cemil Arıcan ve eski Fen İşleri Müdür vekili Asaf Bozkurt hakkında ; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkındaki kanunun 6.Maddesi hükmü uyarınca soruşturma yapılacak.

 













Editör: TE Bilişim