İçişleri Bakanlığı’nın “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma” projesi kapsamında  Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu Niğde’de yapılan sokak düğünlerinde 381 polis ve 99 ekibin görevlendirildiğini ve 7 ayrı olaydan 28 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını söyledi.

Güvenlik hizmeti, gelişmiş toplumların vazgeçilmez unsurlarındandır diyen Müdür Cebeloğlu; “ Bu hizmet kamu düzeninin tesisi, korunması ve toplumun huzur içinde varlığını sürdürebilmesi için son derece önemlidir. Toplumumuzun ortak sevinç kaynakları olan, düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması, bayramlar ve spor müsabakalarında yaşanan mutluluk ve sevinçlerin başkalarının üzüntü ve hüzün nedeni olmaması, huzur ve güvenin bozulmaması için bu kutlamalarda(özellikle düğünlerde) ateşli silahların kullanılmasının engellenmesi zorunluluk arz etmektedir. Yaşanan bu olumsuz hadiseler vatandaşlarımız arasında korku ve paniğe sebep olmakla birlikte, uluslararası kamuoyunda ülkemizin güvenlik algısını da olumsuz etkilemektedir” dedi.

Genelge ile birlikte Niğde’de yapılan sokak düğünlerinde 381 polis ve 99 ekibin görevlendirildiğini belirten Cebeloğlu, “ Genelge ile birlikte ilimizde yapılan sokak düğünlerinde 381 personel ve 99 ekip görevlendirilmesi yapılmıştır. 7 ayrı olaydan 28 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, 1 kişi kasten adam öldürme olayından tutuklanmıştır. 9 kişi hakkında 5326 ve 5729 sayılı kanunlara muhalefetten idari işlem yapılmıştır. Bunların yanı sıra 112 acil çağrı merkezine gelen ve daha öncesinde bildirimde bulunulmayan sokak düğünleriyle ilgili 46 ihbar değerlendirilerek ekip yönlendirilmiştir. Alınan önlemler sonucunda 3 adet tabanca, 7 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet tüfek elde edilmiştir. Sonuç olarak toplumda infiale sebep olan maganda kurşunu ile meydana gelen olayların en aza indirilmesi için önleyici polislik tedbirlerinin artırılması ve halkımızda bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılacak çalışmalarla söz konusu olayların süratle iyileştirilmesi hedeflenmekte olduğunu belirtti.

Cebeloğlu, “Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları Devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Ülkemiz genelinde bayram, düğün, uğurlama spor müsabakaları gibi organizasyonlarda meskûn mahallerde havaya ateş açılması sebebiyle yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği görülmektedir. Bu sebepten dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde düğün, nişan vb. organizasyonlarda havaya ateş açılmasını engellemek, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak ve uygulamada birliği sağlamak amacıyla Mutluluğa Kurşun Sıkma, “Geleceği Karartma" isimli afiş ile halkımızın bilgilendirilmesi planlanmaktadır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim