Trafikte Acil Eylem Planı doğrultusunda, özellikle emniyet kemeri kontrollerindeki artış devam ediyor. Acil eylem planı çerçevesinde Niğde genelinde yapılan çalışmalar neticesinde emniyet kemeri kullanım oranı yükseliyor.



Emniyet kemeri uygulaması MOBESE kameralarından da takibe alındı. MOBESE kameraları sürücüleri zomlamak suretiyle emniyet kemeri takıp takmadıklarını belirliyor.



Emniyet kemeri takmayan sürücülere trafik cezası tatbik edilerek adreslerine ceza tutanağı gönderilmeye başlandığı öğrenildi.

Niğde'de trafik ekipleri emniyet kemeri kullanım oranını arttırmak amacıyla yoğun çaba harcıyor.



Niğde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından acil eylem planı doğrultusunda il trafik komisyonunun aldığı karar ile sürdürülen Emniyet Kemeri Kampanyası Niğde’de meyvelerini verdi.



Resmi ve sivil ekiplerden oluşan memurlar Niğde'nin 7 bölgesinde ellerinde kamera ve fotoğraf makinesiyle kemer kullanmayan sürücüleri tespit ediyor.



Kemer takmayan, trafiği tehlikeye düşüren ve kural ihlali yaptığı tespit edilen araçların tescil plakalarına cezai işlem uygulanıyor.



Trafik ekiplerinin uygulama yaptığı yerlerde emniyet kemeri kullanım oranının yükseldiği belirlendi.



Niğde'nin 7 ayrı bölgesinde resmi ve sivil ekipler kamera ve fotoğraf makinesi ile kemer takmayan sürücüleri tespit yapıyor.


Yaya geçidinde görev yapan sivil memurlar ise sürücüleri kemer takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.


Hedefin Niğde'de kemer kullanım oranını en üst seviyeye çıkarmak, Emniyet kemeri bilincini halka yaygınlaştırmak olduğu belirtildi. Kamera İle Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza başlıklı ve Niğde"de emniyet kemeri kullanım oranını arttırmak amacıyla trafik ekipleri yoğun çaba harcıyor. özetli haberi okudunuz.


Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet kemeri kontrollerini hız kesmeden sürdürüyor.


Şehrin belirli noktalarında sık sık araç kontrolleri yapan ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uyguluyor.


Niğde İl Trafik Komisyonu’nun, Trafik Eylem Planı’na istinaden aldığı kararlar doğrultusunda artarak devam eden kontrollerde, il genelinde emniyet kemeri için önemli oranda hassasiyet oluştuğu belirtiliyor.


Yetkililer, diğer trafik kuralları ile birlikte emniyet kemeri kontrollerinin daha da artacağını ifade etti.



Editör: TE Bilişim