Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, "Son bir hafta içerisinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) adına iş adamlarımız, esnaf ve sanatkarlarımıza faizsiz kredi verileceği söylenerek dolandırılıyor" dedi.



Dolandırıcıların kendilerini KOSGEB ile çalışıyormuş gibi gösterdiklerini belirten Eker, şunları kaydetti:

"İş adamlarımız, esnaf ve sanatkarlarımıza bir hesap numarası veriliyor ve o hesaba 600 lira civarında para yatırın biz size 200 bin lira kredi verelim diyorlar. KOSGEB'e kayıt içinde 600 liranın yatırılması gerektiğini belirtip bir kargo yollayacaklarını söylüyorlar. Yollanan kargodan bir dergi veya kitapçık çıkıyor. İş adamlarımızı, esnaf ve sanatkarlarımızı dolandırıyorlar. Bu önemli bir konu Niğde'de daha önce telefonla 'ödül kazandınız arayın' gibi yapılan dolandırıcılığın yeni sistemidir. Buradan vatandaşlarımızı, iş adamlarımızı, dolandıran bu şahıslara karşı uyarıyor ve dikkatli olmaları önemle arz ediyorum."



Eker, KOSGEB ile çalışmak isteyenlerin KOSGEB Müdürlüğüne yada Niğde Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifine başvurarak bilgi almaları yönünde uyararak, KOSGEB'in herhangi bir şekilde kredi yada para vermediğini söyledi.


Editör: TE Bilişim