Niğde'de 12 iş yerini soyup Nevşehir'de polisten kaçarken kaza yapınca yakalanan hırsızların çaldıkları eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Niğde Ata Sanayi Sitesi'ndeki 12 iş yeri ile birlikte Nevşehir, Afyonkarahisar, Nevşehir,Aksaray ve Çorum'da çok sayıda iş yerine giren 30 yaşındaki Gökhan S. ile 24 yaşındaki Ünal A., otomobille Niğde-Nevşehir çevre yolunda giderken, Nevşehir Terminal Kavşağı'nda yol kontrolü yapan polisleri gördü. Kaçmaya çalışan şüpheliler kaza yaptı. Kazada Ünal A. yaralanırken, Gökhan S. polis tarafından yakalandı. Kaza yapan araçta yapılan aramada ise çalıntı plaka, matkap, kaynak makinesinin de aralarında olduğu çok sayıda elektrikli malzeme ele geçirildi.

DARBUKA BİLE ÇALMIŞLAR
Şüphelilerin çaldığı malzemeler bugün Nevşehir'den, Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Sungurbey Karakolu bahçesinde sahiplerine teslim edilen malzemelerin arasında yer alan darbuka dikkat çekti. 37 yaşındaki Ramazan Apaydın ise hırsızların iş yerinde değerli gördükleri eşyaları 7 dakika içerisinde çalıp gittiğini söyledi. Hırsızların sanayi sitesinde toplam 12 iş yerini soyduğunu ifade eden Apaydın, "Kaza yapmasalardı büyük ihtimal Ankara'ya ya da doğu tarafında ki illere gideceklerdi. Malzemeleri piyasaya çok ucuz bir şekilde satacaklardı. Buradaki esnaf kişi başı 5-6 bin lira zarara uğrayacaktı. Trafik kazasıyla bu işten kurtulduk, demek ki verilmiş sadakamız varmış" diye konuştu.

Öte yandan Niğde'ye getirilen Gökhan S.'nin sorgusunun devam ettiği belirtildi. Kazada ağır yaralanan Ünal A. da sevk edildiği Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.
Editör: TE Bilişim