Niğde Emniyet Müdürlüğü Ekipleri balkondan eve giren hırsızı suçüstü yaptı.

 

 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da ; Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde;

        

30.06.2013 günü saat. 04.40 sıralarında duyarlı bir vatandaşımızın ilimiz 155 Polis ihbar hattını arayarak evinin balkonunda şüpheli bir şahıs olduğunu ve şahsın balkondan atlayarak kaçtığını ihbar etmesi üzerine bölgeye çok sayıda resmi ve sivil ekip sevk edilerek bölge çembere alınmış, yapılan araştırmalar sonucunda şüpheli E.T. isimli şahıs kovalamaca sonucu ekiplerimizce suçüstü yakalanmıştır. Şahsın yapılan üst aramasında 6 adet Cumhuriyet altını, 3 adet yarım altın, 33 adet çeyrek altın, 31 gram 22 ayar bilezik, bir adet dizüstü bilgisayarı, iki adet bayan kol çantası, bir adet cep telefonu, 500 TL para ile 60 Dolar şahsın üst aramasından elde edilmiştir. Elde edilen hırsızlık malzemeleri eşya  sahiplerine teslim edilmiştir.

        

Gözaltına alınan E.T isimli şahısla ilgili yapılan çalışmalarda şahsın gerçekleştirmiş olduğu hırsızlık olayları;

 

İlimiz Selçuk mahallesinde 29.06.2013 ile 30.06.2013 tarihleri arasında iki ayrı ikametten, 29.06.2013 tarihinde de İlhanlı mahallesinden bir ikametten hırsızlık olayına karıştığı tespit edilmiştir.

 

Ayrıca şahsın Cezaevi firarisi olduğu ve hakkında iki ayrı hırsızlık suçundan aranmasının olduğu tespit edilmiştir.

İşlemleri sonucunda Adli makamlara çıkartılan şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

 
Hırsızlık olaylarında; yaz ayı olması dolayısı ile serinlemek için balkon ve pencere kapılarını açık olmasından dolayı yatmadan önce balkon ve pencerelerin sıkı bir şekilde kapatılması, özellikle zemine yakın birinci ve ikinci katta oturanlar ile müstakil evlerde bulunan ikamet sakinlerimizin dikkat etmesi gerekmektedir. Yine yaz ayı olması münasebeti ile vatandaşlarımızın tatile veya pikniğe gitmelerinden dolayı dairelerin boş olmasından özellikle çevre illerden hırsızlık amaçlı gelen şahısların bu durumu fırsat bilerek binaları gezerek daireleri kontrol ettikleri, boş olan dairelere yanlarında getirdikleri kapı açmakta kullandıkları aparat ile girdikleri tespit edilmiştir. Bu tür olaylarda mağdur olmaması için bina kapılarının kilitli bulundurulması, mümkünse güvenlik kamerası taktırılması ve bu tür şahısların görülmesi halinde direk 155 polisi aramaları, bu tür hırsızlık olaylarının önlenmesinde,  olayları aydınlatılmasında ve mağduriyetlerin giderilmesi açısından önem arz etmektedir. “ denildi.






 

Editör: TE Bilişim