Bor - Kemerhisar yolu Şehit Nuri Pamir Kışlası önünde bulunan tren yolu hemzemin geçit bariyeri durup dururken yoldan geçen bir araç üzerine düştü.

Haber-Foto-Video: Selim GÖKEL - Özel

Bugün akşam saatlerinde Bor Kemerhisar yolu üzerinde bulunan tren yolu hemzemin geçidi tren yokken ve araçlar seyir halinde iken bariyer aniden  yolu kapattı Yolun aniden kapanması sırasında Bor İlçesinden Kemerhisar'a nişan için giden damadın da içinde bulunduğu bir araç hafif hasar gördü.

Sinyalizasyon sistemi ile otomatik olarak  kapanan bariyer,  tren olmamasına rağmen açılmadı. Kemerhisar'a gidiş yönü kapanan yolun üzerinde onlarca araçlık uzun kuyruk oluştu. Vatandaşlar araçlarından getirdiği aletlerle bariyerin vidalarını sökerek yaklaşık bir saat sonra yoldan bariyeri kaldırdılar. Bariyerin açılmasının ardından bu sefer yük treni geldi. Kaza olmaması için her iki yönde yola  geçen vatandaşlar trafiği tekrar durdurdu. Trenin geçmesinin ardından trafik yola açıldı ancak sinyalizson sistemi ve bariyer çalışmadığı için tehlike devam ediyordu.

Tren yolunun açılması ve trafiğin normele binmesinin ardından yaklaşık 1 saat sonra DDY görevlileri olay yerine gelerek bariyeri tamir ettiler. 

Olay yeri jandarma bölgesi olmasına rağmen hiç trafik görevlisinin gelmemesi de dikkat çekti. 

 
Editör: TE Bilişim