Niğde’nin Bor İlçesi’nde kolu kesilen kardeşini hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücünün kullandığı otomobil takla attı. Kazada, 2 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre; kaza, Bor İlçesine bağlı Kaynarca Köyü ve Halaç Köyü arasında bulunan Düşüktaş mevkinde meydana geldi.

Karacaören köyünde kendine ait evi tadilat etmek isteyen İ.D. (43), bir anlık dalgınlık sonucu elini hızar makinesinin kaptırdı. Sol kolundan yaralanan İ.D’yi abisi O.D 51 EA 377 plakalı otomobili ile hastaneye yetiştirirken bozuk yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. 

Çevredeki diğer sürücülerin kazayı haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılar sürücü O.D ve İ.D’yi ambulansla Bor Devlet Hastanesine getirdi. 

Durumları ağır olan yarılalar Bor Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından sürücü O.D Niğde Devlet Hastanesine, kolu kesilen İ.D ise Konya’ya sevk edildi.

Bozuk Yol Kazalara Neden Oluyor 

Öte yandan kazanın meydana geldiği yolu kullanan Kaynarca, Halaç, Kılavuz, Karacaören köyünde yaşayan vatandaşlar bu yolun çok can yaktığını belirttiler.

Karacaören Köyün’de yaşayan ve kazazedelerin akrabası olduğunu belirten Y.K., “Daha öncede bu yolda kazalar oldu. Ölende oldu. Yeğenlerim bu kazayı ucuz atlattılar ama bu yol bu hali ile can yakmaya devam ediyor. Buradan Niğde Valisine ve Özel İdare Müdürlüğüne seslenmek istiyorum bu yolu düzeltmek kolay bir iş başka canlar yanmadan bu yolun yapılmasını istiyoruz. Bu yolu kullanan yüzlerce köylü var. Bundan bir kaç yıl önce Ahmet Fidan isminde bir tanıdığımızda bu yolda kaza yaptı günlerce yoğun bakımda yattı şu an hala kazanın engelleri var kendinde. Bu yol yapılması canların yanmasını engelleyecektir. Yetkililerin bir an önce bu yola çözüm üretmesini istiyoruz” diye konuştu.

Halaç Köyü’nden B. F ise “Kaynarca Köyü düşük taş mevkinde benim babamda kaza yapmıştı. O yoldan araba geçerken araba havaya kalkıyor sürücüde frene basınca uçuruma uçuyor. Benim babamda orada kaza yaptı ve yolun solundaki uçuruma uçtu. Babam 7 gün komada yattı yıllar geçmesine rağmen kazanın etkisi hala var. Bu yolun bir an önce yapılması gerekiyor” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim