Yüksekova ve Çukurca'daki terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 şehit, 18 yaralı olduğu belirtiliyor. Dün de Bitlis’in Güroymak İlçesinde 5 Polis Memuru Şehit edilmişti.

Çatışmalar yer yer sürerken, bölgeye sabah saatlerinde hava destekli bir operasyon başlatıldı.

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. Çukurca bölgesinde aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade ediliyor.

EMNİYET VE JANDARMA BİNALARINA SALDIRDILAR

PKK'lı kalabalık terörist grupları saat 01.00'den itibaren Çukurca ilçe merkezindeki polis ve jandarma birimleriyle, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Kekliktepe bölgesindeki askeri birliğe ağır silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Hakkari başta olmak üzere çevredeki birliklerden Çukurca'ya takviye gönderildi.
 
Kekliktepe'deki askeri birliğe yönelik PKK saldırısında ilk bilgilere göre 24 askerin şehit düştüğü ve 8 askerin yaralandığı bilgisi geldi.

Teröristler tarafından gece saatlerinde emniyet ve jandarma binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıktı.

DÜN DE 5’İ POLİS MEMURU 8 KİŞİ MAYINLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis Güroymak'taki yol üzerine döşenmiş mayının patlamasında 5’i polis 3'ü vatandaş 8 kişi hayatını kaybetti. 20 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bitlis Valisi ve Güroymak Kaymakamı da gelişmeyi doğrularken olayın mayınlı saldırı ile gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Görgü tanıkları bölgede patlamanın etkisiyle büyük bir çukurun oluştuğunu ifade etti.

2 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

Ölenler arasında 2 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu belirtildi.Hastaneye aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda yaralının kaldırıldığı öğrenildi.

Patlama sonrası güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı operasyona başladığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim