Niğde Yarı Açık Cezaevinden 6 ay önce firar eden mahkum vahşice işlediği bir cinayet iddiası ile tutuklandı. 


2006 yılında işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdiği belirtilen  İsmet A.'nın 6 ay önce Niğde Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirtildi. Niğde Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumundan firarının ardından geçtiğimiz gün İstanbul Bağcılar’da kıskançlık krizine giren İsmet A, oğlu Murat A., ile birlikte hareket ederek, boşandığı karısıyla yaşadığı belirtilen Yaşar Ş.’i vahşice öldürdüğü iddiasıyla yakalandı. Cezaevine konulan baba ile oğlunun, Yaşar Ş.’i bıçakla boynundan ve kalbinden yaraladıktan sonra cinsel organını da kestiği iddia edildi.

 

Olay, 1 hafta önce Yüzyıl Mahallesi 57’nci Sokak’ta bulunan bir apartmanın 4’üncü katında meydana geldi. İddialara göre, 2011 yılında eşi İsmet A.’dan (50) boşanan 3 çocuk annesi Yurdagül N., Yaşar Şahin (43) ile birlikte yaşamaya başladı. Eski karısının bir kişi yaşadığını duyan İsmet A., oğlu Murat A.’yı (23) da yanına alarak Yurdagül N'nin evine gitti. Gizlice daireye giren baba-oğul, bu sırada evde yalnız olan Yaşar Şahin’i defalarca bıçaklayarak yaraladı. Şüpheliler daha sonra yerde can çekişen Ş.’nin cinsel organını da kesti. Cinayet zanlıları olay yerinden ayrılırken sokakta Yurdagül N., ile karşılaştı. Olaydan habersiz olan kadın, boşandığı eşi ile çocuğunu kanlar içerisinde görünce kaçmaya başladı. İsmet A., da Yurdagül N'yi bir süre kovaladıktan sonra peşini bırakıp kayıplara karıştı.


İhbar üzerine olay yerine gelen Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Murat A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Murat A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis, kayıplara karışan İsmet A.'yı da cinayetten 2 gün sonra yakalayarak gözaltına aldı.

 

Niğde Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumundan firar eden  İsmet A. Cinayet şüphelisi olarak tekrar cezaevine girmiş oldu.

 

Kaynak: Milliyet.com.tr

Editör: TE Bilişim