Niğde'de eski cumhuriyet savcısı Sazlıca çöplüğünde ölü bulundu, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sazlıca beldesi çöplüğünde bir ceset bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Olay yerine gelen ekipler, tabancayla başına ateş edilerek öldürüldüğü anlaşılan kişinin Niğde Adliyesi'ndeki  görevinden istifa eden eski Cumhuriyet Savcısı Serhat Yağmur olduğunu tespit etti.

Yağmur'un cenazesi otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ekipler, yaptıkları titiz çalışmayla alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği tahmin edilen cinayetin failini kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan zanlı A.A'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

NİĞDE BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; “3 Eylül 2018 tarihinde saat 03.00 sularında Niğde ve Konya illerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve istifa ederek meslekten ayrılan S.Y, şüpheli A.A tarafından Niğde Merkez Sazlıca Beldesinde, silah ile vurularak öldürülmüştür. Şüpheli silahı ile birlikte yakalanmış ve derhal gözaltına alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olayın önemine binaen bir Cumhuriyet Savcımız bu dosyanın soruşturması ile görevlendirilmiştir. Görevli Cumhuriyet Savcımızın olayın haber alınmasından itibaren çok kısa bir süre içerisinde olay yerine gitmiş olay yeri inceleme işlemlerini bizzat yapmıştır. Klasik otopsi işlemleri yapılmıştır.

Soruşturma işlemleri geniş kapsamlı ve titiz bir şekilde yürütülmekte olup, bu aşamada cinayet sebebi olarak örgüt bağlantısının olmadığı değerlendirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
 
Editör: TE Bilişim