Niğde Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında artan düğün merasimleri nedeniyle insanların can sağlığının korunması için havai fişek atılmasında uzman kullanılması uyarısında bulundu.
Niğde’de yaz ayının gelmesi ile birlikte artan düğün, sünnet gibi merasimlerde gösteri amaçlı havai fişek atılmasına karşı Niğde Emniyetinden uyarı geldi. İnsanların can ve mal güvenliğinin kendileri için birinci öncelik olduğunu ve bu nedenle yaşanabilecek aksiliklere önceden tedbir almaları gerektiğinin altını çizen İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, uzman ellerde kullanılmayan havai fişeklerin ölümlere varan ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

 “Kimsenin eğlencesine karşı değiliz” diyen Albayrak; “Yaz ayı ile birlikte özellikle akşam saatlerinde hemen hemen her mahallemizde birden fazla düğün merasimi yapılmakta. Rakamlarla ifade etmek gerekirse bu rakam neredeyse günlük ortalama 35–40 arasında düğüne denk gelmektedir. Buraya eğlenmek, yakınlarının mutluluğunu görmek için gelen vatandaşlarımız, merasim töreninin sonunda havaya atılan ve uzman olmayan kişilerin kullandığı havai fişekler tarafından risk altında kalmaktadır” dedi.

Bu konuda Niğde Emniyeti olarak ciddi tedbirler aldıklarını ve her düğünü yerinde kontrol ettiklerinin altını çizen Albayrak, “Düğünlerde kullanılacak bu maddeler için lütfen uzman personel kullanın. Bilmeyen kişilerin elinde neredeyse silaha dönüşebilecek havai fişekler, bilinçli yapılan ateşlemeler sonucu eğlencelere renk katar” diye konuştu.

Niğde’de yaşanan en büyük sıkıntılardan birisinin de düğünlerde cadde ve sokakların trafiğe kapatılması olduğuna değinen Emniyet Müdürü Albayrak, “Bu yollar hepimizin ve trafiğe kapatmaya hakkımız yok. Tekrar belirtmek gerekirse biz kimsenin eğlencesine karşı değiliz. Ancak kendi eğlencemiz sırasında lütfen diğer insanların haklarını gasp etmeyelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim