Niğde Belediye Başkanlığı katkılarıyla, Niğde Emniyet Müdürlüğü vatandaşların bilinçlenmesi için Niğde'ye getirilmesini sağladığı emniyet kemeri simülasyon aracı ile  kent meydanında vatandaşlara emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

 

Polis Haftası dolayısı ile etkinlik yapan Niğde Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak için getirdiği simülasyon aracı ile vatandaşları bilgilendirdi. Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'da simülasyon eğitimlerine katılarak uygulamaya destek verdi.

 

Belediye Başkanı Akdoğan simülasyon aracına bindi

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Herkese emniyet kemeri kullanarak araba sürmeyi tavsiye ediyoruz. Faydasını biliyorduk uygulama ile daha iyi farkına varmış olduk. Kesinlikle emniyet kemerini tüm sürücülerimizin yolcuların kullanması gerekiyor. Yok gerekmiyor diyen kişilerde varsa kent meydanımıza gelerek simülasyon aracında deneyebilirler. Emniyet kemeri kullanmak herkese yasal bir zorunluluk şu anda  bu zorunlulukta insanların kesinlikle faydasına olan bir zorunluluk. Emniyet kemerini kullanan ve kullanmayı seven birisi olarak tavsiyelerimi dile getiriyorum. Emniyet kemerinin faydasını da gördüm bir kaç kez atlattığım kazalarda. Kazalardan da emniyet kemeri sayesinde burnumuz kanamadan da çıktık Allah'ın izniyle. Herkesin emniyet kemerini kullanması gerekir ve kullanırken de kimsenin menfaati yok sadece kullanan kişinin menfaati var bunu sürücülerimiz asla böyle düşünmesin. Emniyet Müdürümüze, teşkilatına teşekkür ediyorum güzel bir çalışma. Halkımızın can güvenliği açısından önemli bir çalışma olmuş hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Belediye Başkanımıza Emniyet teşkilatı olarak teşekkür ediyoruz

 

Niğde Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; "Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Simülasyon aracı özel bir araç, kara üzerinden getirilen bir araç değil. Bu aracın getirilip götürülmesinde ve her konuda emniyetimize verdiği destekleri için Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan Bey'e teşkilatımız adına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim