Niğde'de bir suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada 'delilleri karatma' şüphesiyle tutuklanan emniyet başmüfettişleri E. S. ve E. D. ile emniyet amiri F. K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Niğde'de suç örgütlerine yönelik 13 Nisan 2011'de başlatılan operasyonda 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, bu kapsamda tefecilik yapmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, suç örgütüne yardım etmek amacıyla özel evrakta sahtecilik yapmak' suçlaması ile yapılan 15 kişi tutuklandı. 16 Haziran'da da olayla ilgili Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde çalışan 3 polis, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 Polisler hakkında daha sonra başlatılan idari soruşturmada görevli Adana Bölge Grup Başkanlığı'nda görevli 1'inci sınıf emniyet müdürü olan başmüfettişler E. S. ve E. D. , 8 Haziran'da 'soruşturma sırasında delilleri kararttığı şüphesiyle' gözaltına alınıp, tutuklandı. 36 gün tutuklu kalan Emniyet mensuplarının bu gün mahkemesi vardı.  

Emniyet Amiri F.K. bu gün görevine başladı.

Bugün Niğde Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan emniyet başmüfettişleri E. S. ve E. D. ile emniyet amiri F. K. , 'delillerin tamam olduğu' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Akaryakıt istasyonu işletmecisi Ç. I. 'nın tutukluğunun devamına karar verildi.


Konu ile ilgili önceki haberlerimiz için tıklayın...

Niğde’de Kredi Kartı ve Tefeci Operasyonu

Niğde ’de Kredi Kartı ile Tefecilik sanıkları Adliyede

Niğde'de Operasyon Devam Ediyor ; 8 Gözaltı

Niğde’de 2 Emniyet Müfettişi tutuklandı




Editör: TE Bilişim