Geçtiğimiz gün haber sitemizde yer alan "Niğde'de Elektrik Kesintisi Protestosu" başlıklı haberimize Medaş Genel Müdürlüğünce açıklama yapıldı. 

İlgili Haber Burada Tıklayın

Geçtiğimiz hafta Aşağı Kayabaşı Mahallesinde konutlarında ikamet eden bir grup vatandaş elektriklerinin kesik olduğu gerekçesi ile Niğde Medaş önünde protesto eylemi yapmış olaya polis müdaha etmişti. 

Bu haberimiz ile ilgili Medaş Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. İlgili olayda sözü geçen sitenin elektrik kullanımının  Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde “kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı” olarak tanımlandığını belirtti. 

Medaş Genel Müdürlüğünün konu ile ilgili açıklaması aynen aşağıdadır. 

MEDAŞ’dan Kamuoyunu Bilgilendirme

22.08.2015 tarihinde haber sitenizde  “Niğde’de Elektrik Kesintisi Protestosu” başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yapılan teknik değerlendirmelerimiz doğrultusunda, ilgili kooperatifin aboneliği tek sayaçlı olarak tesis edilmiş şantiye aboneliğidir. Kooperatife ait olan üç blok, iskan ruhsatı ve abone olmadan şantiye elektriğini kullanmaya devam etmiştir. Bu durum kontrol edilmeyen bir tesisatta can güvenliği yönünden tehlike oluşturmaktadır.  Şantiye aboneliği, inşaat faaliyetini sürdüren mütahitin işin tamamlanması için gösterdiği faaliyetlerde kullanması için tesis edilen aboneliktir. Şantiye aboneliği bu sebeple geçici süreli bir abonelik sözleşmesi olup, daimi kullanıcıların şantiye aboneliği üzerinden elektrik kullanmaları, ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırılık teşkil etmektedir. Bu aykırılık Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde “kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı” olarak tanımlanmaktadır.

Söz konusu kooperatife ait üç blokta günümüze kadar usulsüz elektrik kullanımı gerçekleşmiştir Bu sebeple de ilgili kooperatife ait üç bloğun elektrikleri mevcut elektrik kullanımına ait faturanın ödenmemesi ve daimi aboneliklerinin tesisi için gerekli şartların sağlanmaması nedeniyle kesilmiştir. Mahkemenin ihtiyari tedbir kararına istinaden bloklara enerji verilmiştir. Blokların abonelik taleplerinin karşılanabilmesi için Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği 10. Maddesinde belirtilen sorumlulukları yerine getirerek bağlantı anlaşmaları imzalanmakta ve abonelikleri yapılmaktadır. Kamuoyuna duyurulur” denildi. 

Editör: TE Bilişim