Niğde’de son günlerde artan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Niğde’de kimliği belirlenemeyen kişiler Niğdelilerin motorlarını çalmaya başladı. Net rakam olmasa da Cihan medya dağıtım şirketinde dağıtım işi yapan Muharrem Doğruöz’ünde motoru çalındı.


Doğruöz yaptığı açıklamada, “Ekmek teknemi çaldılar” dedi.


Doğruöz,” Gazetemi dağıtıp dinlenmek için evime gittim. Öğleyin kalktığımda motorum yerinde yoktu. Hemen kalkıp polise giderek motorumun çalındığını beyan ettim. Bana bulunması biraz zor çünkü seninki bugün çalınan 30. Motor dediler. Daha yeni almıştım. Eşimin yüzüklerini bozdurup motor aldım dağıtım işini yapmak için daha borcunu bile bitiremedim. Yetkililerden bulunması için yardım istiyorum.” dedi.


Ayrıca Doğruöz,” Şuan çaresizim mecbur gidip yeni motor almam gerekiyor. Yeni motor yeni borç demek. Altından nasıl kalkacağımı bilmiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


   Daha öncede yine gazete dağıtım işi yapan Mustafa Özkale’nin de motoru çalınmış ve bulunamamıştı.


Özkale,” Çok uğraştım motorum bulunsun diye fakat bulunmadı. Günlerce işim aksadı. Gazetemi dağıtamadığım zamanlar oldu. Buda performans kaybı olarak maaş azalmasına yol açtı. Ben burada çocuklarımın rızkı için mücadele ediyorum. Biz ekmeğinin peşinde insanlarız. Bizim ekmek kapımızla oynamasınlar” diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim