Ekinci, basın mensupları ile yılsonu değerlendirme toplantısı yaptı

Ekinci “ Biz yaptıklarımızın her zaman arkasındayız”

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde genelindeki basın mensupları ile yılsonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenevinde gerçekleştirilen basın toplantısına Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcıları İsmail Karacan, Mehmet Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi ve Niğde de çalışan basın mensupları katıldı.

 

Gerçekleştirilen basın toplantısında yıl boyu yapılan çalışmalar ile ilgili bir slayt gösterisi izletildi. Daha sonra Niğde Milli Eğitim Müdürü tarafından daha detaylı bilgiler verildi.

 

UNUTULAN 5 MİLYON LİRAYI OKULLARIMIZA KULLANIYORUZ

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Niğde'yi eğitimde ve her alanda en üst sıralara taşımak için bütün mesai arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz ve biz yaptıklarımızın her zaman arkasındayız diyerek sözlerine başlayan Celalettin Ekinci “ Niğde olarak markalaşma yoluna gidiyoruz. Eğitim anlamında Niğde'de hem fiziksel hem de diğer alanlarda birçok yenilik ve olumlu gelişmeler elde edildi. Okullarımız fiziksel anlamda geliştirildi. Okullarımıza şu ana kadar 19 milyon liralık ciddi bir yatırım yapıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde planlanan ve yapımı devam eden 16 okulumuz mevcuttur. Bunun yanında büyük ve küçük onarımlar ile toplamda 30 milyon liralık büyük bir yatırım söz konusu. Biz göreve geldiğimizde İl Özel İdaresi bünyesinde müdürlüğümüze tahsis edilmiş ama kullanılamayan 5 milyon liralık bir para vardı. Bir şekilde unutulmuş olan bu parayı okullarımızda değerlendirdik ve değerlendirmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Niğde’de son bir yılda sınavlarda elde edilen başarıda müthiş bir hızlanma ve ivme söz konusudur diyen Niğde Milli Eğitim Müdürü Ekinci "SBS sınavlarında önceki yıllarda başarımız ilk otuzlarda yer alırken geçtiğimiz bir yıl içerisinde başlatılan çalışmalar ile puan ortalamasında 30 puan birden yükselmiş ve ilk 15 içerisinde yer almaktadır. Yine aynı şekilde üniversiteye giriş sınavlarında 24.'cü sıradan 12 sıra birden yükselerek ilk on ikiye girmiştir. Bunlar küçümsenecek bir sonuç ve rakam değildir. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu büyük bir ekip işi ve başarıdır. Bunların yanında hiçbir yerde uygulanmayan projelerimiz ile il genelinde birbirini hiç tanımayan okullarımız birbirleri ile kaynaştı ve iyi örneklerini birlikte paylaştılar. Biz mesai kavramı gözetmeksizin arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Akşamlarımızda öğrencilerimizi ve yurtlarımızı mümkün olduğunca ziyaret etmeye çalıştık. Milli Eğitim camiası bir aile gibidir. Bu başarılarımızı da birlik olmaya bağlıyoruz” diye konuştu.

 

Yıl boyunca okulları ziyaretlere büyük önem verdiklerini belirten Ekinci; “Okullarımızı ve öğrencilerimizi ziyaret etmeye özen gösterdik. İlimiz genelinde bulunan 390 eğitim kurumumuzun birçoğunu birebir ziyaret etmeye çalıştım. Ayrıca arkadaşlarımız okul ziyaretleri yapmaktadır. Okullarımız eğitim alanında olduğu gibi sportif ve etkinliklerde de dereceye girmişlerdir. Niğde için önemli bir birlik var Yazarlar ve Sanatçılar Birliği bu birlik Niğde için önemli bir değerdir. Bizde belli bir kesime ait olmayan bu ülkenin ortak değeri olan yazarlar yetiştirmek için okullarımızda Şairler ve Yazarlar Kulübü kurarak öğrencilerimizin yazma merakını uyandırdık. Bunun sonucunda da kitap çıkartan ve çıkartacak olan öğrencilerimiz var. Olimpiyatlarda her alanda derece yapan okul, kurum ve öğrencilerimiz mevcuttur. Bu şekilde okullarımızın sevinçlerini hüzünlerini hep beraber yaşamaya gayret gösterdik" dedi.

 

ÇOCUK GELİNLER NİĞDE’NİN KANAYAN YARASI

Editörümüz Fatma Tan’ın Çocuk gelinlerle ilgili kurumunuzun çalışmaları var mı sorusuna da “Bu konuyla ilgili Niğde genelinde bir çalışma daha önce yürüttük. Bu çalışma dâhilinde Niğde genelinde 296 kız öğrencimizi yurtlara aldık. Niğde genelinde rehber öğretmenlerimiz ile birlikte 717 kız çocuğumuz ile birebir görüşmeler yapıldı. Bu konu ile ilgili gerekli yerlere proje başvuruları da gerçekleştirildi. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl bu konularda birçok eksikliği gidereceğiz. Bu konu Niğde’nin kanayan bir yarasıdır. Biz 296 öğrenciyi yurda yerleştirdik barınmalarını karşıladık ama yemeklerini karşılayacak bir bütçe bulamadık. Sosyal yardımlaşmadan talep ettik ama öğrencilerin durumu iyi olduğu için bu da olmadı. 296 öğrenciden 67 öğrenciye düştü bu rakam. Bu konuya özellikle sivil toplum örgütlerinin el atmasında fayda var. Bu konu uzun süreç isteyen bir konudur" dedi.

 

BAHÇELİ VE ÇUKURKUYU LİSELERİ KAPANACAK MI?

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Bor ilçesine bağlı Bahçeli Atatürk Lisesi ve Çukurkuyu 75. Yıl Gözkara Lisesi’nin kapatılacağını söyleyen Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci; “Bu okullarımızın kapanma nedeni öğrenci yetersizliği değildir.  Bu okullarımızın birinde 52 diğerinde 47 öğrenci var her branş için öğretmen atamak sıkıntılı oluyor.  Ama asıl sebep normal liselerin Anadolu ve Meslek Liselerine çevrilmesinden dolayı bu okullar kapanıyor. Bu kadar öğrencinin olduğu bir okulu meslek lisesi yapma şansımız yok maalesef” diye konuştu.

 

Kapanan bu okullardaki öğrencileri mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Ekinci; “Biz bu okullarda eğitim gören çocuklarımızın ulaşım ve iaşe (yemek) ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacaktır. Mevcut olan okul binalarının ne durumda kullanılacağı henüz netleşmemiştir. Okul gereçleri de en iyi şekilde değerlendirilecektir” dedi.

 

HERŞEY ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİNDİR

Niğde’nin Çamardı ilçesindeki eğitim ve öğretimin birçok ilçeye örnek teşkil ettiğini de vurgulayan Ekinci; “Başarının temelinde birlik olmak ve çalışmak vardır. Niğde’de ilk akıllı tahtaların kurulduğu sınıflar Çamardı ilçesindedir. Birçok öğretmenimiz okul saatleri dışında öğrencilerine ücretsiz etüt vermektedir. Bu büyük bir özverinin ürünüdür. Niğde’nin hemen her yerinde sık sık deneme sınavı yapmaktayız. Bu sınavları yaparken bize soru kitapçığı, test gibi konularda destek veren dershanelerimize ve bazı firmalara bu konudaki işbirlikleri için teşekkür ediyorum. Çocuğun ve eğitimin olduğu her yerde ve her platformda biz varız ve her şey çocuklarımızın geleceği ve eğitimi içindir” diye konuştu.











 



 






Editör: TE Bilişim