Niğde Edikli Beldesinde meydana gelen olayda ilköğretim okulu öğrencisi 2 kardeş sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.
 
Niğde’ye bağlı Edikli Beldesi Şehit İhsan Yarımkulak İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Keziban Türkcan (10) ve 6. sınıf öğrencisi Cansel Türkcan (12) sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.
Merkez Edikli Beldesi Yeni Mahalle'de oturan 32 yaşındaki Perihan Türkcan, kızları Cansel ve Keziban'ı okula gitmeleri için uyandırmak istedi. Kızlarını yataklarında hareketsiz yatarken bulan Perihan Türkcan, eşi 35 yaşındaki Hamdi Türkcan'ı uyandırdı. Babaları tarafından Niğde Devlet Hastanesi'ne getirilen Cansel ve Keziban'ın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Edikli Beldesi'ndeki Şehit İhsan Yarımkulak İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi olan Cansel ve 4'üncü sınıf öğrencisi Keziban'ın cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Baba Hamdi Türkcan ve anne Perihan Türkcan ile olayı haber alan yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi.
Okulların ikinci dönem açılışında meydana olay  beldede büyük üzüntüye sebep oldu.
Soruşturma devam ediyor.
 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ZİYA ESER TAZİYE MESAJI YAYINLADI.
 Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğrencilerimizin vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Eğitim camiasının başı sağolsun” dedi.
 Eser'in mesajı şöyle:
 “Niğde’ye bağlı Edikli Beldesi Şehit İhsan Yarımkulak İlköğretim Okulu öğrencilerimizden 4. sınıf öğrencisi Keziban Türkcan ve 6. sınıf öğrencisi Cansel Türkcan’ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.
 Millî Eğitim Müdürü olarak hayatının baharında iki kız kardeşi kaybetmenin acısını yaşayan başta ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun…”
Editör: TE Bilişim