Türkiye'de bir grup asker sokağa çıkarak darbe girişiminde bulundu... Savaş uçakları Ankara ve İstanbul'da alçak uçuş yaptı. Bazı helikopterler Cumhurbaşkanılığı, Meclis, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gölbaşı Emniyet Özel Harekat Merkezi, İstanbul'da köprüler... Marmaris, Tüksat Uydu merkezi bombalandı, ele geçirilmeye çalışıldı. 

Haber; Selim GÖKEL

Hükümete göre kalkışma... Genel kanı ise Askerlerden FETO örgütü bağlantılı  bir grubun darbe girişimi. Onlarca kişi öldü... Tutuklandı... Ulusal Kanallardan izlediniz. 

Dün gece Niğde'de neler yaşandı. 

Olayın duyulmasının ardından... Niğde Emniyet Müdürülüğü hemen mesaj ile bütün rütbeli ve rütbesiz personelini göreve çağırdı. Haberi alan vatandaşlar Niğde Cumhuriyet Meydanında toplanmaya başladı. Araçlarla konvoylar oluşuldu. Türk Bayraklı vatandaşlar çoktu. Vatandaşlar hem olayı anlamaya çalışıyor hemde ferdi sloganlarla tepkisini belirtiyordu. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Vali Yardımcıları ve Ak Parti İl Başkanı Emrah Özemir, Bor Belediye Başkanı Valilik önüne çıktı. Burada kısa bir açıklama yapıldı. Vali Peynircioğlu megafonla durumu kısaca anlattı. Görevlerinin başında olduklarını, tepkilerini taşkınlık yapmadan yapabileceklerini söylerken. Niğde İl Emniyet Müdürü ve İl Garnizon Komutanımız burada dedi. Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın ismi söylenirken kalabalıktan büyük alkış geldi. Yapılan açıklamaların ardından. Kalabalık da binlerce kişiye ulaştı. Cumhuriyet Meydanı trafiğe kapandı. 

Grand Hotel önüne kurulan ses sistemi ile Borlu Muhamed Hoca duygulu bir konuşma yapdı. Saat 02; 00 da camilerden sela okundu. Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir konuştu. Sabaha kadar burada demokrasi nöbeti tutacaklarını belirtti. 

Bor İlçesinde ise Bor Belediyesi önünde toplanan kalabalığa Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşma yaptı. Halka  birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sabaha kadar burada olacaklarını belirtti. Bor İlçe Kaymakamı da konuşma yaparak devletin görevinin başında olduğunu söyledi. 

Bu arada herkesin kulağı gözü Ankara ve İstanbul'daydı. Herkes gelişmeleri internetden öğrenmeye çalışıyordu.. FETO örgtü ve PKK aleyhine hem Niğde, Hem Bor ilçesinde sloganlar atıldı. Zaman zaman gergin anlar yaşandı. 

Sabah gün ağarana kadar böyle devam etti. Ancak sabah saatlerinde ülke genelinden daha net bilgiler gelmeye başladı. Darbe püskürtülmüş ancak tahribat ağır olmuştu. 

Niğde'de asayiş açışısından birşey olmamış ama İstanbul ve Ankara'da çıkan olaylarda 5 Niğdeli hemşerimiz hayatını kaybettiğini öğrendik. Borlu Ramazan Konuş   Ankara'da uçaktan atılan bomba sonucu önce yaralanmış ardından hastanede hayatını kaybetmişti. Eşi ise yaralı olduğu bilgisini edindik. 

Operatör İstanbul’da tanklarla ilerlerken İstanbul Büyükşehir belediyesinde görevli olan Yalçın Aran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradeye sahip çıkma çağrısıyla kepçesiyle sokağa çıktı. Kepçesiyle tankın önüne siper olan operatör darbeye teşebbüs eden askerlerin uzun namlulu silahlarla ateş edilmesiyle şehit edildi.

Cumhurbaşkanlığı köşkünde koruma polisi olarak görev yaptığı öğrenilen 49 yaşındaki Kemal Tosun hayatını kaybetti. Ankara Etimesgut Emniyet Müdürlüğünde görevli Varol Tosun, Sivil Niğdeli hemşerilerimizden  Yalçın Argıran ve aslen koyunlulu olan bir vatandaşımız daha şehit oldu. 

BU GECEDE VE BOR VE NİĞDELİLER SOKAKTA OLACAK. 

Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekse Başkabakan Binali Yıldırım'ın çağrıları üzerine yerel de Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat bu gece de halkı ülkelerine sahip çıkmak üzere meydanlara davet etti. 

Ülkemizde gerçekleşen bu kalkışma girişiminin devam ettiği, henüz tehlikenin geçmediği, birlik ve bütünlük içinde partili partisiz bütün hemşerilerimizin ülkesine, demokrasiye sahip çıkması için meydanlara çıklması istendi. 






 
Editör: TE Bilişim