İlçemizde Bayramın son günü  Düğün Yemeği yiyen yaklaşık 40 bayan vatandaşın üzerine ev çöktü. Mucize eseri ölen olmadı, sadece iki kişi yaralandı. 

Bayramın son günü gerçekleşen olay edinilen bilgilere göre şöyle yaşandı; İlçe Armutlu Mahallesi İlkay Apartmanı sakinlerinden bir vatandaşın düğün yemeği için apartman arkasında bayanlara masalar kuruldu. Misafir bayan sayısının yükselmesi üzerine koridor şeklinde uzanan boşluğa masa ve sandalye eklendi. Görgü şahitlerinin anlattığına göre, saat 14.00 ile 15.00 arasında, Apartman arkasında bulunan kime ait olduğu bilinmeyen eski bir evin önünde yemek yiyen bayanların üzerine evin duvarları yıkılmaya ve insanların üzerine çökmeye başladı. Ev önünde bulunan yaklaşık 40 bayandan mucize eseri ölen olmadı.

H.Ö(29) ve N.Ö (52) isimli vatandaşlar  yaralandı. Bir çok bayanın da şoka girdiği öğrenildi. Eski ev önündeki kayısı ağacının, duvar ilk yıkıldığında insanların üzerine çökmesini engellediği bu sayede bir kaç kişinin kaçarak hayatını kurtarmasını sağladığı yaralı yakınları tarafından ifade edildi. 

Yaralılar ve şokta olanlar 112 Acil Ambulansı ile Bor Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Yaralılardan H.Ö’in(29) boynundan, N.Ö’nun ise belinden yaralandığı ilk muayene sonucu tespit edilerek ilk müdahalelerinin ardından, Niğde Devlet Hastanesine sevk edildiler.

Armutlu Mahallesi ve İlkay Apartmanı sakinleri, mahalledeki bu tehlike arz eden binalar için defalarca yetkililere dilekçe yazdıklarını fakat sonuç alamadıklarını ifade ederek , yaşanan olaya isyan ettiler.

HABER ve FOTOĞRAFLAR İZİNSİZ ALINAMAZ...  
[email protected]

Editör: TE Bilişim