Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama da, Niğde Valiliğince alınan karar gereği, 18 yaşından küçüklere şehirler arası otobüs ve tren bileti satışı yasaklanmıştı.

Niğde'de yayınlanan bazı yerel gazetelerde bu uygulamanın mahsurlu olduğu şeklindeki haberler üzerine Niğde Valiliği  kararın doğruluğu ve gerekçesini açıklayan bir açıklama daha yaptı.

Niğde Valiliğinden  yapılan 2. açıklamada; Niğde Valiliğinin 30.05.2014 tarihli kararı ile yürürlüğe giren Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönergeleriyle, ilimizde ailesinin ve kurumunun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerde kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacını taşımaktadır. 


İlimizde yayımlanan 10.06.2014 tarihli yerel gazetelerde Valiliğimizin bu kararının mağduriyete neden olacağı şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüştür.
 

Ancak yönergemizin 7. maddesinde de belirtildiği gibi, öğrenci olduğuna dair belgeyi göstermeleri taktirde bu çocuklarımıza bilet satışı yapılabilecektir. Dolayısıyla il dışında yaşayıp Niğde’de öğrenim gören çocuklara bilet satışı yasağı ve bunların mağduriyeti söz konusu değildir"denildi.




Editör: TE Bilişim