Cep telefonuyla aradıkları kişileri dolandırdıkları ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
 

 Niğde’nin de aralarında bulunduğu Gaziantep, Ankara, Kocaeli, Karaman, Siirt, Tokat, Antalya, İstanbul, Mersin, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Ordu, Adana, Sakarya, Isparta ve İzmir'de çok sayıda kişiyi cep, iş ve ev telefonlarından arayarak bildirdikleri hesaplara para yatırmalarını istedikleri belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.
 
       Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini polis müdürü, asker, savcı ve MİT görevlisi olarak tanıtıp, "Terör örgütü mensuplarının banka hesaplarına   para yatırdığını, örgüt üyeliğinden gözaltına alınmaları gerektiğini ancak verecekleri banka hesaplarına para yatırmaları halinde kendilerini kurtarabileceklerini" söyleyip 18 İl’de çok sayıda kişiyi dolandırdığı ileri sürülen bir suç örgütünü tespit etti.
 
       Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine harekete geçen polis, çeşitli semtlerde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, çete lideri olduğu iddia edilen H.G. (41) ile T.Ö. (23), İ.G. (24), Y.Ç. (23) ve kimliği açıklanmayan bir kişiyi gözaltına alındı.

Sorgulanan zanlılardan birisinin Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak için itiraflarda bulunması üzerine çetenin, Gaziantep, Ankara, Kocaeli, Karaman, Siirt, Tokat, Antalya, İstanbul, Mersin, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Ordu, Adana, Sakarya, Isparta, İzmir ve Niğde'de çok sayıda kişiyi cep, iş ve ev telefonlarından arayarak bildirdikleri hesaplara para yatırmalarını istedikleri belirlendi.


BANKA DEKONTUNU YUTUN


Suç örgütü üyelerinin aradıkları kişilere kendilerini polis müdürü, savcı, asker ve MİT görevlisi olarak tanıttıkları ve "Terör örgütü mensupları banka hesabınıza para yatırmış, sizi örgüt üyeliğinden gözaltına almamız lazım, ancak size vereceğimiz banka hesap numarasına para yatırmanız halinde sizi kurtarmaya çalışacağız. Ancak, yatırdığınız banka dekontunu buruşturup yutmanız gerekiyor, çünkü bu çok gizli bir operasyondur, ortaya çıkarsa, hepimiz yanarız. Hayatınız kararır size acıdığımız için bu yola başvurduk, bu iyiliğimizi de asla unutmayın" dedikleri öğrenildi.


Bu görüşmelere inanan kişilerin verilen banka hesap numaralarına ATM'ler aracılığıyla istenen paraları yatırdıkları, bu hesaplardan da son 4 ayda 200 bin lira çekilerek çete üyelerine dağıtıldığı belirlendi.


Diğer yandan polis, çeşitli illerdeki banka hesaplarından yola çıkarak yüzlerce mağdurun kimliğini tespit etti. Mağdurların ifadeleri alınmak üzere bağlı bulundukları Emniyet Müdürlüklerine başvurmaları istendi.
 

Çete üyelerine ait gayrimenkulleri ile bankalarda bulunan hesaplarına el konulması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ayrı bir soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından 5 zanlının adliyeye sevk edileceği ve çeteyle bağlantısı oldukları iddiası ile aralarında Niğde'nin de bulunduğu değişik illerde çok sayıda kişinin arandığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim