Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi “Avrupa 112 Günü” kutlamaları kapsamında tek çatı altında toplanan 112 acil çağrı numaralarının farkındalığını artırmak amacıyla Kent Meydanında personel ve araçları vatandaşa tanıttı. 


Vatandaşlara 112 Acil Çağrı Merkezinin tanıtıldığı broşürlerinde dağıtıldığı etkinliğe Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, Niğde AFAD Müdürü Şevki Türk, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran ve öğrenciler katıldı.


Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek: “Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlüğü olarak Niğde ilimizde hizmet veren acil sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD, polis ve orman yangını ile tüm acil çağrı birimleri olarak tek bir numara olan 112 acil çağrı merkez numarasında birleşti. Kamuoyuna anlatmak ve Avrupa 112 gününü ilimizde kutlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. İlimizde 112 acil çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezimizde toplanmakta. Gelen çağrılar ilgili birimler tarafından değerlendirilmekte ve aynı anda tüm ekiplerimizi sevk edebilmekteyiz” dedi.


Editör: TE Bilişim