Geçtiğimiz günlerde Niğde meydana gelen boğulmaların ardından, bugün de Niğde merkez  Tevfik Birer Camii müezzini 50 yaşındaki Ali Yıldız, yüzmek için girdiği baraj suyunda kayboldu.


Edindiğimiz bilgiye göre ; Bugün öğleden sonra, Niğde merkez Tevfik Birer Camii müezzini Ali Yıldız, ağabeyi Mehmet ve yeğeni Ömer Yıldız ile birlikte yasak olmasına rağmen barajda yüzüyorlardı. Ağabeyi ve yeğeni ile birlikte bir süre yüzen Ali Yıldız, daha sonra yüzerek barajın karşı tarafına geçmek istedi. Yıldız, barajın ortasına geldiğinde "Yoruldum, halim kalmadı. Boğuluyorum yardım edin" diyerek baraj çevresinde piknik yapanlardan yardım istedi. Birçok kişi yardıma koşarken, Mehmet Yıldız da kardeşinin çırpındığını gördü. Ali Yıldız daha sonra gözlerden kayboldu.


YİNE MERSİN'DEN SUALTI EKİBİ BEKLENDİ


İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayı duyup baraja gelen Ali Yıldız'ın yakınları sinir krizi geçirirken, Yıldız'ın bulunması için Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Şube Müdürlüğü'nden ekip istendi. 

Mersin'den gelen su altı ekibi akşam saatlerinde  yaklaşık 45 dakika barajda Ali Yıldız'ı aradı. Havanın kararması ve barajın içinin taşlı olmasından dolayı aramanın yarın Sabah 07.30'da yapılacağı bilgisi edinildi. 

AFAD İl Müdürü Şevki Türk konu ile ilgili açıklamasında  "Mersin'den gelen dalış ekibinin çalışmalarını hep birlikte takip ettik. Maalesef zeminde kayaların olması nedeniyle görüş açısı yokmuş o yüzden sağlıklı çalışma yapılamıyor. El fenerinin ışığı da yeterli gelmiyor, dolayısıyla arama çalışmalarına yarın 07.30'da devam edilecek. Üzgünüz, bu şekilde olmamasını isterdik" diye konuştu.

Yıldız'ın yakınları, dalgıçların olay yerine 3 saat sonra geldiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.



Önceki haberlerimiz için TIKLAYIN

Niğde'de 9 Yaşındaki Çocuk Boğuldu

Doğum Gününde Havuza Düştü Öldü

Niğde'de Bir Boğulma Daha...

Boğulmalara Karşı Valilik Uyarısı


Editör: TE Bilişim