Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılı faaliyetlerinden bazılarını açıkladı. 


Bor Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipleri 2014 yılında personel ve ekip takviyesiyle bir önceki yıla göre  başarı oranını malvarlığına karşı suçlarda % 63, Kaçakçılık Suçlarında % 90 arttırdı ve maddi hasarlı trafik kazalarında % 19 azalma sağladı.

Ayrıca Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği sosyal proje kapsamında ‘Güvenli Eğitim Projesine’ ivme kazandırarak, her okula en az bir görevli ve ekiplerle beraber öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında gerekli tedbirler aldılar.   

2014 yılı önleyici polislik hizmetleri kapsamında ;

-İki adet bilgi değişim toplantısı düzenlenmiş ve bu  toplantılara toplamda on kişi katıldı.

-İki adet güvenlik danışma kurulu toplantısı yapılarak toplantıya on dokuz kişinin katılımı sağlandı.

-İlçe Milli Eğitime Müdürlüğüne bağlı kurumlar 24 kez ziyaret edilerek, ziyaret esnasında 2262 öğrenciyle görüşüldü. Öğrencilere, “Sigara, Alkol Ve Uyuşturucunun Zararları, Güvenliğin Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Ve Hayata Evet” konulu seminer düzenlendi.

Önleyici polislik hizmetleri kapsamında;

-“Aile İçi Şiddete Son, Silah Cesaret Değil Cehalettir, Paranızı Cezalara Değil Ehliyete Verin, Polisin Ayak İzleri, Bağımlı Olma, 155 Polis İhbar Hattının Önemi, Soba Zehirlenmeleri Ve Polis Çocuk Kimliği” gibi konuları içeren broşürler dağıtılarak toplumun bilgilendirmesi sağlandı. 

“Trafikte Yaşayalım Yaşatalım, Hayata Evet” konulu afişler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere asılarak kazaların önlenmesi için çalışmalar yapıldı.

Adli olaylar kapsamında ise;

-21 adet uyuşturucu madde suçu işlendi. Bu suçlara karışan 42 şüpheli şahıs yakalanarak, dört şahıs adli makamlarca tutuklandı.

-Şüphelilerle birlikte 95 gram esrar maddesi, 102 adet uyuşturucu hap, 25 adet rulo şeklinde esrar maddesi, 3 adet bıçak, 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

-Üç adet kaçakçılık olayında 6565 paket kaçak sigara, 6600 litre kaçak akaryakıt ele geçirilerek, bu olaylarda dokuz şüpheli yakalandı.

-On adet 6136 SKM suçundan dolayı on şüpheli şahıs yakalandı, bunlarla birlikte yedi adet tabanca ve altı adet bıçak ele geçirildi.

2014 yılı içerisinde toplumun asayiş ve güvenliği  için ilçe genelini kapsayan dört adet asayiş uygulaması yapılarak, bu uygulamalarda 324 şahıs sorgulandı, iki şüpheli şahıs hakkında yakalama kararı bulunduğundan yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Ayrıca bu uygulamalarda içkili bir işyerinde evrakları olmadan çalıştığı tespit edilen şahıslar hakkında gerekli işlem yapıldı.

27 Aralık 2014 Cumartesi günü Bor’da Sokubaşı Mahallesinde meydana gelen “Mala zarar verme-Evden Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak olay yerinden elde edilen delilden hırsızlık şüphelisi tespit edilerek hakkında gerekli adli işlem başlatıldı.

Bor Polisinin 2015 yılında da  malvarlığına karşı işlenen suçlardaki başarısını devam ettirmek için devriye hizmetlerine ağırlık verildiği görülüyor. Bu devriye hizmetlerinin sonucu olarak 12 Ocak 2015 Pazartesi günü Acıgöl Mahallesinde bir konutun bahçesinde fark edilen ve durumundan şüphelenilen bir şahıs yapılan çalışmalar neticesinde yakalandı. Yakalanan şahsın Volkswagen marka kırmızı renkli aracında gerekli inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda çok sayıda suç kaydı bulunan şahıs sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

 

Niğde’nin Bor İlçesinde meydana gelen motor hırsızlıkları ile ilgili gerek il merkezi ve gerekse civar iller ile koordineli çalışıldığı, 2014 yılında polis sorumluluk bölgesinde çalınan sekiz motosikletin bulunarak sahiplerine teslim edildiği belirtildi, Bor Emniyetinin civar iller ile yapılan koordineli çalışmaları neticesinde, 2003 tarihinde Eski Hükümet Meydanında bulunan bir Eczane önünden çalınan motosikletin  Adana’da bulunduğu belirtildi.

11 Ocak 2015 Pazar günü saat 19.00 sıralarında Bor Orta Mahalle Sarı Saltuk Caddesi üzerinden çalınan motosiklet emniyet ekiplerce kısa süre içerisinde  bulunarak sahibine teslim edildi.




Editör: TE Bilişim