Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş olaylarındaki titiz çalışmaları sonucunda ilçe genelinde son üç aylık süre içerisinde 47 olayı aydınlattı. İlçe emniyet müdürlüğü ekiplerince haklarında çeşitli suçlardan aranması ve yakalanması bulunan şahıslara yönelik yaptıkları çalışmalar neticesinde 20  şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kasten adam yaralama, şantaj, taksirle yaralama, taksirle öldürme, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik, tehdit ve hakaret olayları ile ilgili toplam 301 şüpheli şahısı yakaladı. Yakalanan şahıslardan 18’i adli mercilere sevk edildi ve 4 şahıs adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son dönemde 9 dolandırıcılık olayı, 19 mala zarar verme olayı ve 19 hırsızlık olayını da başarıyla aydınlattı.

Niğde'de Patates Yüklü Kamyonda Cephanelik Çıktı Niğde'de Patates Yüklü Kamyonda Cephanelik Çıktı

Yine son 3 aylık süre içerisinde hakkında yakalama emri bulunan 20 şahıs Bor Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinde yakalandı. Bu şahısların 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi ve diğer 13 şahıs ise ifadeleri alınmaları için adli mercilere teslim edildi.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri asayiş çalışmalarına işyeri denetimleriyle de devam ediyor. Bor Emniyet Müdürlüğü tarafından umuma açık iş yerleri denetimlerinde 186 işyeri denetlendi. Denetleme sonucunda ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemler yapıldı.

İlçe genelinde uygulanan trafik uygulamasında yakalanan 62 motosikletin tescilsiz ve şase motor numarası kazınmış olduğu tespit edilerek adli işlemler yapılarak otoparka çekilmiş olup 14 ruhsatsız tabanca ve 15 adet ruhsatsız av tüfeğine el konulmuştur.

Bor genelinde Uyuşturucu madde ticareti yapan ve uyuşturucu madde bulundurmak suçları kapsamında ise 26 şüpheli şahıs yakalandı, Yakalanan şahıslardan 2’si adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bor İl Emniyet Müdürlüğünden konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada “İlçemiz genelinde Trafik düzeninin ve güvenliğinin sağlanması, ilçemizde tesis edilen huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik olayların önlenmesi, suç ve suçlular ile mücadele hassasiyetle sürdürülmektedir.” Denildi.

Editör: TE Bilişim