İlçemizde yaklaşık bir ay önce başlayan Toplum Destekli Polis uygulaması ile ilgili başta mahalle muhtarları olmak üzere vatandaşlara Uygulama hakkında bilgi verildi.
Dahi Gedik- Editör- Özel 
İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde göreve başlayan ekip ve bu güne dek yapılan çalışmalar hakkında yapılan sunum. Perşembe Günü saat 14.00’de Bor Kız Meslek Lisesi Sosyal Salonunda protokol, davetliler ve vatandaşların yerlerini almasıyla başladı.
 Yaklaşık 260 kişinin ilgi ile takip ettiği tanıtım İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının slâytlı tanıtım ve sunumları ile başladı. Slâytlı sunumda çocukların suça karışmamaları için aile-toplum ve polisin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ve bilgi paylaşımı çocuk aile ilişkilerinde yapılan yanlışlıklar. Suça karışan çocuk ve gençlerden elde edilen bilgilere dayanılarak tespiti ve ne yapılması gerektiği izleyenlere detaylı olarak anlatıldı. Slâytlı sunumun ardından Toplum Destekli Polis Memurları ilçede bu güne dek gerçekleştirdikleri ziyaretler, bilgilendirmeler ve uyarıları hakkında genel bilgiler verdiler.
Programda konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç konu hakkında şunları ifade etti ; ‘Bor’da son bir yıl içerisinde çok ağır bir güvenlik sorun u yaşanmadı, bundan sonrada olmaması ve yaşanmaması en büyük dileğimizdir..Toplum Destekli Polislik ilçede yeni başladı. Arkadaşlarımızla birlikte uzun süredir planladığımız ve çalışmasını yaptığımız etkinliği şu an gerçekleştirdik.
Toplum Destekli Polis Uygulaması nedir? vatandaş polise nasıl yardımcı olabilir? İlk olarak Apartman Görevlisi ve muhtar arkadaşlarımızın yoğun katılımını gözlemlediğim için şöyle bir örnekleme yapabiliriz. Apartman görevlisi arkadaşlar yabancı tanımadığınız şüphelendiğiniz şahısları bize bildirin. Kendi apartmanınızda olabilir yakınızdaki de olabilir. 155’i Arayın. Bakın bu gün yaşadığımız bir olayda iki bayan bir eve giriyor. Bir vatandaşımız iki şüpheli şâhısı ihbarını yapıyor. Ekiplerimiz derhal verilen adrese giderek, iki şahsı gözlem altına aldı. Ev dağıtılmış bir vaziyette ve bayanlar il dışından şahıslar. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. Eğer vatandaş ihbar yapmasa ne olacaktı. Bu gün komşuna yarın senin evine. Lütfen tüm vatandaşlarımız haftanın yedi günü ve 24 saat çekinmeden ücretsiz 155 hattımız arayıp bize şüpheli şahıs ve durumları bildirsinler. Bu bir vatandaşlık görevi ve huzurlu yaşayabilmemiz adına ailemize ve topluma karşı sorumluluğumuzdur.’’Dedi.
İlçe Emniyet Müdürünü konuşmasının ardından, konuşma yapmak üzere davet edilen  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise ,’’Burada bulunmaktan böyle bir program için, mahalle muhtarlarımız derneklerimiz ve vatandaşlarımız ile bir arada olmak beni mutlu etti. İlçemizde gözle görülür ölçüde suç oranı düştü. İlçemiz gerçekten çok büyük ve Emniyet Müdürlüğümüz ve bağlı ekiplerin özverili çalışmalarından dolayı ve bu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim.’Dedi.
Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın ardından konuşma yapan Bor İlçe kaymakamı Kemalettin Sakin kısa konuşmasında  ,’’ Programdan dolayı teşekkür ederim. Toplum Destekli Polis uygulaması ilçemizde başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Sunumdan da anlaşılacağı üzere Suçu önlemek ve Suçla baş edebilmek  için Sadece Emniyet Güçlerine değil aile bireyleri mahalle muhtarları ve vatandaşlar olarak da sorumluluklarımız var . Emniyet Müdürümüze ve görevli arkadaşlara sunum için siz değerli davetlilere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim ‘ Dedi. 
Toplum Destekli Polis Uygulaması sunumuna başta Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  Bor Mahalle Muhtarları, Apartman görevlileri ve vatandaşlar katıldı.  
 
Not : Fotoğrafların üzerine fare tıklandığında açılır, tekrar tıklandığında kapanır...
Editör: TE Bilişim