Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü ilçede bulunan okullarda velilere yönelik yapılan huzur toplantılarına yoğun ilgi devam ediyor.



Kısa bir süre önce Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Hayri Şahin, ilçedeki okulların Okul Aile Birliği toplantılarına katılıyor, hem okul yönetimini, hem öğrencileri hem de velileri günden güne artan katılımla bilgilendiriyor.

İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, tarafından Bor’da başlatılan öğrenci velileri ile Huzur toplantısı 03 Nisan 2013 günü saat:13.30’da Bor Fahri Kirt İlköğretim okulu sosyal salonunda Toplum Destekli Polis memuru Vefa Soylu, Bülent Apaçık, okul idarecileri, mahalle muhtarı Ali Önsay, ve öğrenci velisi ile bir araya gelindi.

Emniyet Müdürü Şahin, tarafından öğrenci velilerine yönelik yürütülen toplantıda hazır bulunan 100’ü aşkın öğrenci velisine Okul - Veli - Emniyet işbirliğinin önemine değinildi. Şahin; çocuklarımızın okul, okul güzergahındaki emniyeti, kötü alışkanlıklar, ailelerin duyarlı olması gereken konular hakkında bilgilendirme yaparken, bunun yanı sıra velilerle bire bir mahalleleri ve çevrelerindeki olumsuzluklar konularında da bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Velilerle karşılıklı soru cevap şeklinde süren toplantıda Emniyet Müdürü Şahin, ailelere seslenerek, “Çocuklarımıza sahip çıkalım. Televizyon, bilgisayar internet kullanımlarına kontrollü sınırlama getirin. İnternet hayatımızda olsun, ama hayatımız olmasın. Çocuklarımızı bilgisayarlardaki şiddet oyunlarından ve şiddet içeren zararlı programlardan koruyun. Çocuklarımıza karşı daha duyarlı ve hassas davranıp, onlarla olumlu diyaloglar içerisinde sorunlarını paylaşarak sağlıklı çözümleri birlikte yaşatalım. Şiddete maruz kalmadan ve şiddetten etkilenmelerinden uzak tutularak, onların sorun yaşamsına sebep olmayalım, evde ders çalışmalarına yönelik katkılar sağlayalım. Okuldan eve dönüş saatlerinde zamanında evde olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, onlarla ilgilenerek onlara daha çok zaman ayırmalıyız. Çocuklar bizlerin en değerli emanetlerimizdendir.

 

Özellikle günümüzde teknolojik anlamda telefonla ve internetle dolandırıcılık yapılıyor. Bu ve benzeri dolandırıcılığa kanmayalım. Böyle bir olayla karşılaşıldığı zaman Alo 155 Polis İmdat’ı arayarak Emniyetle irtibata geçiniz. Vatandaşlarımız dolandırıcıların mağduru olmasın. Herkesin evinde bilgisayar bulunmakta, evlerin kapı girişlerine güvenlik kamerası taktırarak kapı önüne gelen kişi ve kişileri kontrol etmeniz ve kayıta alınması sizlerin güvenliğini artırmakla kalmayıp, olası bir olayda da emniyet güçlerine yardımcı olmuş olunacaktır. Hırsızlığa karşı diğer kapı ve pencerelerde tedbirlerin alınması, ev ve Apartman giriş kapılarına Çatkapı gelen tanımadığınız şüpheli kişileri içeri almayınız, sizlerin iyi niyetlerinizden faydalanarak sizlere zarar verebilmekteler. Şüpheli durumlarda Alo 155 Polisi arayıp emniyet güçlerine bildiriniz.

 

Şahin, vatandaşlara genel asayiş uygulamaları, dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması, aile içi şiddet, semt pazarlarında sahte para ve kapkaç dolandırıcılığına, insan sağlığına zararlı madde kullanma olayları, hırsızlık olayları ve soba zehirlenmeleri gibi konularda uyanık olunması şüpheli ve olayları Alo 155 Polis İmdat telefonla aranması yönünde bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

Öğrenci velileri, bilgilendirme toplantısından memnun ayrılırken; İlçe Emniyet Müdürü Şahin’e teşekkür ederek. Emniyet güçlerine daha da yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Emniyet Müdürü Şahin, velilere yönelik konuşmasında ise ‘’Bizler sizlerin huzuru için varız. 7 gün 24 saat bizleri arayabilirsiniz ‘’dedi.

 

Editör: TE Bilişim