İlçemiz Yenimahalle’de geçtiğimiz akşam Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı yapıldı.

 Geçtiğimiz akşam 20.30 ‘da  İlçemiz Yenimahallede bir kıraathane’de başlayan toplantıya ,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,İlçe Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, Bor Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali Önsay ve İlçe Merkez Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, ve Toplum Destekli Polisler katıldılar.

 Toplantıda, Bor İlçe  Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ilçe emniyet müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Emniyet Müdürü Kıraç yaptığı açıklamada; “Toplum Destekli Polislik Asayiş Daire Başkanlığına bağlı bir birim kuruldu. Bunun amacı vatandaşı görev yapan polisler ile birlikte hareket ettirmek. Yani muhtarlarımız, kurum amirlerimiz okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz öğrencilerimiz sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız hep beraber biz bu kentte daha huzurlu nasıl yaşarız bunun çalışması yapılmaktadır. Bununla ilgili muhtarlarımızla bir görüşmemiz oldu mahalleler bazında da toplantılar düzenlemeyi planlıyoruz demiştik ve Yenimahalle’de şu an bunu icra etmekteyiz..Şu an ilçemizde emniyet teşkilatı olarak toplam 90 kişi görev yapmaktayız. İlçemizde yeni olarak ilçe içerisindeki muhaberede sorunumuz vardı, şuan sadece ilçemize özel bir muhabere servisi kurarak ekiplerimizin daha hızlı ve net bir şekilde haberleşmelerini sağlamış bulunuyoruz. Yeni bir asayiş ekibi oluşturduk 6 ekibimiz sabahtan akşama kadar akşamları da dahil olmak üzere görev yapmaktadır. Bunun yanında ilçede pasaport verme işlemine başladık.

İlçemizde ciddi bir suç potansiyeli yok. İlk geldiğimizde madde bağımlısı çocuklar konusunda bir çok şikayete almaktayız. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şuanda madde bağımlısı çocuk sıkıntımız yok. Çok küçük çaplı hırsızlık olaylarımız var. Aile içi şiddet olaylarımız var küçük çaplarda. En büyük sorunlarımızdan biride motosiklet konusu ilçemiz için. İlçemizde yoğun olarak motor kullanılmakta. Ortalıkta gürültü ve ses yapan özellikle motorlara yönelik uygulamalarımız devam ediyor. Ayrıca ilçede yaşanan park sorunu  konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın daha  duyarlı olmalarını istiyoruz. ‘’Dedi.

Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise şunları söyledi ; ‘’ Sayın Köroğşu Kıraç Müdürümüz göreve başladıktan kısa süre sonra fark ettik ki,bu tip toplantılarla vatandaş-polis kaynaşması sağlandı.Kendisi terfi aldı bu arada kendisini tebrik etmek isterim.Biz Bor olarak bir aileyiz,birbirimizi anlar,sever ve gözetirsek bir öok konuda başarılı olacağımzıa inanıyorum bu toplum huzurumuz ve emniyetimiz açısından da önemlidir.Bunu bu tür  sorunları karşılıklı konuşup çözüme birlikte ulaşacağımıza inanıyorum,değerli mahalle muhtarlarımıza ve kıymetli hemşerilerime toplantıya iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyorum.’’Dedi.

 Muhtarlar ve vatandaşlardan gelen sorular ilçe protokolü tarafından cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim