Bor ve Altunhisar ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu itibari ile 121 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bilgisi edinildi.

Haber: Selim GÖKEL - özel

 
Edinilen bilgiye göre;  Bor İlçesinde 15 Temmuz Fethullaçı Terör  Örgütü darbe girişiminden sonrasında  geçtiğimiz hafta sonuna kadar  toplam  111 kamu görevlisinin meslekten uzaklaştırıldığı öğrenildi.
 
BOR'DA EN FAZLA MİLLİ EĞİTİMDEN
 
Açığa alınan kamu görevlilerinin büyük bölümünü öğretmenler oluşturuyor.  Bor İlçesinde 77 Öğretmen görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınan 77 Öğretmenin 12’sinin isimlerinin Milli Eğitim Bakanlığının talebi üzerine açığa alındığını diğerleri için ise Bor ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturması sonucu görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi.
 
Bor İlçesinde görevden uzaklaştırılan 111  kamu görevlilerinden öğretmenin yanı sıra, Emniyet Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Müftülük, Sağlık Personeli ve işçilerin de olduğu bilgisi edinildi.
 
Görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerin soruşturmalarının devam ederken, bu sayının artabileceği de öğrenildi.
 
ALTUNHİSAR İLÇESİNDE 10 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
 
Altunhisar ilçesinde ise 5 Milli Eğitim, 2 Emniyet Amirliği ve Müftülük’ten 3 olmak üzere 10 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
 
 
Niğde genelinde toplam 600 kamu personeli açığa alınırken, 100 kişi de tutuklandı. 


 
Editör: TE Bilişim