Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği. Bor İlçesi 1.sorumluluk bölgesinde bulunan güvenlik görevlileri ile sorumluluk alanlarının güvenliği ile ilgili sorunlar ve çözümü, hırsızlık olaylarının nedenleri ve çözümleri konularında işyerlerinde bire bir Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı yapıyor.

 Sorumluluk alanı huzur toplantılarına devam eden Bor TDP görevlileri ilçe merkezinde güvenlik açısından yaşanan sorunlar karşısında 155 Polis İmdat telefonlarını kullanarak, Sorumlu bulundukları yerlerde huzuru bozan eylemler karşısında polisin bilgilendirilmesi, olaylara hızlı müdahalenin önemi, sorumlu kişilerin tespiti ve eğer varsa olay anında kullanılan suç unsurlarının muhafazası ve olay yerinin koruma altına alınması konuları Bor’da güvenlik görevi yapan resmi ve özel güvenlik personelleriyle buluşup, işyerlerinde tatbiki uygulamalı olarak anlatıldı.

Bor TDP tarafından ilçe sorumluluk bölgesinde; güvenlik görevlileri ile işyerlerinde (banka, hastane, okul vs.) buluşup, sorumluluk alanlarında oluşabilecek olan sorunlar ve çözüm yollarını bilgilendirmelerde bulunuyor. Özellikle resmi ve özel güvenlik görevlilerinin sorumluluk alanlarının daha sağlıklı emniyet güvenliği sağlanması, hırsızlık olaylarının önlenmesi yönünde alınabilecek tedbirler ve uygulamalarda 155 Polis İmdat telefonlarının kullanılmasının gerekliliği vurgulanırken uyulması gerekli uygulamaları bilgilendirme toplantısında anlatıldı.

 1-Güvenlik görevlileri sorumlu oldukları bölgelerde meydana gelen asayişe müessir olaylar karşısında polis ile irtibat halinde olunması ve bilgi akışının hızlı aktarılması,

 2-Sorumluluk alanlarında meydana gelen polis kolluk kuvvetlerini ilgilendiren her türlü olayda tarafların kullandıkları suç unsuru varsa tesbit edilip, 155 Polis İmdat telefonundan bilgi verilmesi,

3-Sorumluluk alanında meydana gelen olayla ilgili olarak olay yerinin güvenliğinin sağlanması,

4-Sorumlu olduğu alanda eğer var ise kamera sistemine hakim olması gerektiğinde sistemi kullanabilecek beceriye sahip olması,

 5-Sorumluluk alanlarında hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiği hususu, gibi konularda güvenlik görevlileri ile birlikte iş yerlerinde bilgi alış veriş ve tatbiki uygulaması yapılıyor.

 Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Huzur Toplantı etkinliği çerçevesinde vatandaşlar ve yetkilileri bilgilendirme örnek çalışma etkinlikleri Bor ilçe sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanmaya devam ediyor. 

 
 
 
 
Editör: TE Bilişim