Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, Cuma Namazı çıkışı dağıttıkları broşürlerle vatandaşları Dolandırıcılık ve Hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

 

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından Sokubaşı Mahallesi Çayırlı Camii'nde cuma namazı sonrası cemaate Dolandırıcılık ve Hırsızlık konusunda broşürlü uyarılarda bulundu. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği Ekipleri balkon ve pencere güvenliği, daire giriş kapısı güvenliği ve bina güvenliği konularında broşürlü bilgilendirmeler yaptı. Polis ekipleri yaşanan hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğunun balkon kapıları ve pencerelerden girilerek yapıldığını ifade etti. Hırsızlık olaylarının temelinde, şüphelilerinin özellikle apartman hayatının toplumsal ilişkilere getirmiş olduğu yabancılaşmadan faydalandıklarına dikkat çekti. Yetkililer, "Apartman sakinlerinin hatta kapı komşularının birbirini tanımadığı, bu nedenle şüpheli şahısların apartman sakiniymiş gibi binaların içerisinde rahatlıkla dolaşabildiği, kapıları kurcaladıkları, apartman sakinlerinden biriyle karşılaştıklarında soğukkanlılıkla herhangi bir isim vererek örneğin 'Ahmet beyin evi burası mıydı?' apartman sakinlerinin birbirlerine olan yabancılıklarını kullandıkları, aynı aileye mensup birbirleri ile akraba olan şahısların oturdukları apartmanlarda ise apartman sakinlerinin 'Binada yabancı yok, on dakikaya döneceğim nasıl olsa' düşüncesi ile kapılarını kilitlemeden sadece kapıyı dışarıdan çekmek sureti ile bina içerisinde kısa aralıklı ziyaretler gerçekleştirdikleri, bu kısa zaman aralığında bile hırsızlık olaylarının gerçekleşebildiğini hesaba katmadıklarını belirttiler. Ayrıca, kamera sistemi olmayan bina ana kapılarının tamamen açık bırakıldığı veya dilencilik, pazarlamacılık gibi bahanelerle herhangi bir zili çalan şahıslara kapıların hemen açıldığı, bu şahısların hırsızlık amacıyla bina içerisine girme ihtimalinin göz ardı edildiği ifadeleri kullandı. Telefon Dolandırıcılığı ile ilgili olarak ‘Banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden hesaptaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılmaması gerektiği” yönündeki taleplere kanmamaları istendi. Bir başka dolandırıcılık olayında ise; “Evdeki para ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında karıştığı, operasyon sonunda parayı iade edecekleri, terör örgütü veya suç şebekesinde telefon hattının suç şebekesinde kullanıldığı” yönündeki söylemlere inanmamaları istendi.

Emniyet güçleri, bu ve buna benzer dolandırıcılık ve Hırsızlık olayları ile  ilgili vatandaşların hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat İhbar Hattı’nı aramaları istedi.

Vatandaşlar ise Emniyet Teşkilatına Yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.


Editör: TE Bilişim