Bor ilçe Emniyet Müdürlüğü’nce okulların açılmasıyla birlikte mahalle muhtarlarıyla huzur toplantısı gerçekleştirildi.

2012 Yılının devam eden huzur toplantısı, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, Emniyet Müdür Yardımcısı M. Fatih Oduncuoğlu, Asayiş Büro Amiri Seçkin Kumlu, Polis Merkez Amiri Vekili Akan Kaya, Toplum Destekli Polis Memuru Vefa Soylu, Bülent Apaçık, Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Önsay ve mahalle muhtarlarının katılımıyla geçtiğimiz günlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.


Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi başkanlığında düzenlenen huzur toplantısında; kent asayişi, trafik emniyeti uygulamaları, madde bağımlı gençlerin tedavisine yönelik uygulamalar ve toplumun huzurunu bozabilecek her türlü suçlara müdahale hakkında bilgiler verilerek, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliğince oluşturulan "Güvenliğiniz Elinizde Projesi" kapsamında, hırsızların ev ve iş yerlerine girerken kullandıkları yöntemler uygulamalı olarak anlatıldı.


İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, şehrin huzur ve asayişini tesiste polisin üzerine düşen vazifeyi 7 gün 24 saat yerine getirdiğini söyledi.


Çivi, "Suçla mücadele ve vatandaşlara hizmet, varlığımızın gayesidir. Bu düşüncemiz çalışmalarımızın omurgasını oluşturmaktadır. Bu amaçla canla başla çalışan Emniyetin fedakâr personeli, vatandaşların da desteğine ihtiyaç duymaktadır" dedi.


 

İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı M. Fatih Oduncuoğlu da "Güvenliğiniz Elinizde Projesi"nin olası ikamet ve iş yeri hırsızlıklarına yönelik vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladığını söyledi.


Kentte hırsızlık olaylarıyla ilgili istatistiklere değinen Çivi, "Emniyet güçlerimiz vatandaşlarla birlikte yapılan ihbarları değerlendirmesi sonucu hırsızlık olaylarında büyük azalma oldu. Apartman yöneticileri ve sakinleri, mahalle muhtarlarıyla ev sakinlerine yönelik yapılan toplantılar büyük fayda sağlamaya devam ediyor. 17 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte trafikte sorun yaşanmaması için olağanüstü emniyet ve trafik önlemleri alındı.


Çivi, apartman kapılarının açık tutulmasının hırsızlar için bir avantaj olduğuna dikkati çekerek, "Birçok apartmanımızda karşılaştığımız manzara 'Gel ne olursan gel' düşüncesiyle kapıların sonuna kadar açılmasıdır. Her önüne gelen tanımadığınız seyyar satıcıları apartman ve evlere alınmaması ve şüpheli kişi ve kişileri Alo 155 ‘i telefonla arayıp, emniyete haber verilmesi gerekmektedir.

Huzur toplantılarının diğer mahallelerde de yapılacağını ifade ederek, ''Vatandaşın huzuru bizim huzurumuzdur. Bu şehri vatandaşlarımızla el ele beraber yöneteceğiz. Sokak huzur ve güvenliği bizim önceliğimizdir” dedi.


Emniyet faaliyetleri ve vatandaşın emniyetten beklentilerinin dile getirildiği toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler bilgilendirdi. 


Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.



Editör: TE Bilişim