Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 Yılı 1.  Huzur toplantısı yapıldı.


Toplantı İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, Emniyet Müdür Yardımcısı M. Fatih ODUNCUOĞLU, Asayiş Büro Amiri Seçkin Kumlu, Polis Merkez Amiri İsmail KARAMAN, Toplum Destekli Polis Memuru Vefa Soylu, Bülent Apaçık ve Bor merkez mahalle muhtarlarının katılımıyla geçtiğimiz gün İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN başkanlığında düzenlenen huzur toplantısında; Kent asayişi, trafik emniyeti uygulamaları, madde bağımlı gençlerin tedavisine yönelik uygulamalar ve toplumun huzurunu bozabilecek her türlü suçlarla müdahale hakkında bilgiler verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, şehrin huzur ve asayişini tesiste polisin üzerine düşen vazifeyi 7 gün 24 saat aralıksız yerine getirdiğini söyledi.

ŞAHİN  "Suçla mücadele ve vatandaşlara hizmet, varlığımızın gayesidir. Bu düşüncemiz çalışmalarımızın omurgasını oluşturmaktadır. Bu amaçla canla başla çalışan Emniyet Müdürlüğünün fedakâr personeli, vatandaşların da desteğine ihtiyaç duymaktadır" dedi.

Kentte hırsızlık olaylarıyla ilgili istatistiklere değinen ŞAHİN, "Emniyet güçlerimiz vatandaşlarla birlikte yapılan ihbarları değerlendirmesi sonucu hırsızlık olaylarında büyük azalma oldu. Apartman yöneticileri ve sakinleri, mahalle muhtarlarıyla ve mahalle sakinlerine yönelik yapılan toplantılar büyük fayda sağlamaya devam ediyor dedi.

ŞAHİN, apartman kapılarının açık tutulmasının hırsızlar için bir avantaj olduğuna dikkati çekerek,  her önüne gelen tanımadığınız seyyar satıcıların ve dilencilerin apartman ve evlere alınmaması ve şüpheli kişi ve kişileri Alo 155 ‘i telefonla arayıp, emniyete haber verilmesi gerekmektedir dedi.


Ayrıca, 155 Polis İmdat telefonunun her türlü operatör aracılığı ile ücretsiz olduğunu, kontörünüz yoksa bile 155 polis imdat telefonunun aranabileceğini, ihbar hattını arayan vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin gizli tutulduğunu, üçüncü şahıslara verilmediğini söyledi.

Huzur toplantılarının diğer mahallelerde de yapılacağını ifade ederek, ''Vatandaşın huzuru bizim huzurumuzdur, halkın huzur ve güvenliği bizim önceliğimizdir” dedi.

Emniyetin faaliyetleri ve vatandaşın emniyetten beklentilerinin dile getirildiği toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler anlatıldı.

Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.








Editör: TE Bilişim